Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRADNJA TRGOVAČKOG CENTRA

Kovač optužio gradsku vlast u Čakovcu za pogodovanje, Gradonačelnica: 'Mister 10 posto' laže

Zagreb: Stjepan Kovač prešao u HSS
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
20.06.2023.
u 20:13

Bivši čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač tvrdi da je tri od pet milijuna eura kredita planira iskoristiti za izgradnju novog kružnog raskrižja

Stjepan Kovač, saborski zastupnik i bivši gradonačelnik Čakovca, koji je iz SDP-a prešao u HSS i čeka suđenje za lažiranje prijetnje smrću u dogovoru s policijskim službenikom, optužio je gradsku vlast da je pogodovala investitoru koji gradi trgovački centar.

Kovač tvrdi da je tri od pet milijuna eura kredita planira iskoristiti za izgradnju novog kružnog raskrižja.

- Sredstva za izgradnju rotora koriste se kako bi se pogodovalo investitoru koji planira izgradnju novog trgovačkog centra u gradu – tvrdi Kovač. Županija je, ističe, prodala zemljište u svom vlasništvu investitoru za izgradnju novog trgovačkog centra, a odmah nakon prodaje zemljišta, Grad je izmijenilo GUP tako da se investitoru omogući gradnja trgovačkog centra s gotovo dvostrukom kvadraturom u odnosu na prvotno planiranu. - Bitno je naglasiti da se kroz ovakvu promjenu GUP-a i izgradnju rotora na trošak građana u velikoj mjeri ide na ruku investitoru – naveo je Kovač.

POVEZANI ČLANCI:

Gradonačelnica Ljerka Cividini tvrdi da Kovač laže. Prostor je, kaže, definiran 2011. godine, donesene izmjene GUP-a ne zadiru u taj prostor, a kružno raskrižje rezultat je popunjene industrijske zone, prenapučenog stambenog naselja, Međimurskog veleučilišta i Centra znanja, a pri završetku je i zgrada HGSS-a. Uz napomenu da su Kovača građani zvali "mister 10 posto", kaže da je preuzimanjem dužnosti prije dvije godine u Gradu zatekla velika dugovanja prema dobavljačima, ugovorene poslove za koje nisu bila osigurana sredstva, dospjele obveze s nepotpunom dokumentacijom, projekte s nedostacima i nepravilnostima, zbog čega je zatražila neovisnu reviziju. U lipnju 2021. godine kada je izvršena primopredaja bivša vlast ostavila je građanima obveze od 9,1 milijuna eura.

Nova vlast rješava probleme, kaže Cividini, no tek će se proračun za 2025. godinu moći planirati bez Kovačeve "ostavštine". Vanjska revizija pronašla je, ističe, niz nepravilnosti koje su prijavljene Državnom odvjetništvu. - Čekamo "zeleno svjetlo" za objavu nalaza, no dok traju izvidi to ne smijem učiniti – veli Cividini. Projekt vanjskih bazena, na kojima je bivši gradonačelnik mislio dobiti izbore, imao je brojne nedostatke koji se još uvijek otklanjaju proračunskim novcem, a to nije jedini slučaj. Kovač, protiv kojeg je DORH podigao optužnicu,  nedavno je aktivirao mandat u Gradskom vijeću. 

>> VIDEO Dr. Ratko Marijević o slučaju zaražene djece na KB Sveti Duh: 'Pokušamo otkriti kako je virus ušao u našu ustanovu'

Komentara 1

NO
Nordik
12:22 21.06.2023.

Plačljivi Mister 10% je zadnji koji smije govoriti o pogodovanju investitorima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije