Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEJAN KOVAČ

'Sve dok ideju slobode ne stavimo iznad ideje podobnosti nećemo ići prema naprijed'

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
23.12.2019.
u 00:27

Upitan hoće li se nastaviti baviti politikom, Kovač je rekao da će vidjeti i da mora prespavati ovu noć koja je, kako je rekao, i pomalo emotivna, i malo odmoriti. Ima pozitivnih i negativnih stvari, dodao je.

HSLS-ov predsjednički kandidat Dejan Kovač, koji po privremenim rezultatima dobiva manje od 1 posto glasova, izjavio je u nedjelju navečer kako je očekivao bolji rezultat.

Kovač se oglasio i na Facebooku na kojem je još jednom zahvalio biračima. 

- Prije svega čestitam svim protukandidatima i želio bih se zahvaliti svim građanima koji su izašli na izbore. Hvala svima koji su glasali za mene, a posebno HSLSu i mojem užem stožeru. U životu nikad nisam bio privilegiran, da sam išao utabanim putem. Uvijek sam sam sebi utabavao put. Napravio sam vrlo tešku odluku – bio sam odvažan da skočim iako nisam znao gdje ću sletiti.

Dao sam sve od sebe da ponudim zdravorazumsku viziju budućnosti koja bi nam konačno dala smjer… I danas imate rezultat… Sve dok ideju slobode ne stavimo iznad ideje podobnosti kao društvo nećemo ići prema naprijed...

Ono što sam napominjao i kao trener, bezobzira izgubio ili pobijedio, najbitnije da znaš na kraju tekme da si dao 100% od sebe i to sam i napravio… Moja pobjeda je što sam započeo jako puno tema koje su bile tabu teme, a vidjele su se u završnici kampanje poput problema korupcije na relaciji predsjednik – premijer – SOA. To je bila moja prva press konferencija u 8om mjesecu i za to treba hrabrosti. Vjerujem da je to prvi korak u bacanju svjetla cijele javnosti na problem rješavanja korupcije u Hrvatskoj i na tom se treba dalje raditi.

I to je upravo to što nam treba – to su ti mali koraci koje moramo poduzeti da bi opet postali cjeloviti, da stavimo svrhu u naše postojanje… Hvala vam svima od srca - navodi se u statusu

 

U izbornom stožeru Kovač je zahvalio svim biračima na izlasku na izbore, pogotovo onima koji su glasali za njega.

"Trebala je jedna razina odvažnosti da napravite korak, a da ne znate gdje ćete sletjeti", izjavio je Kovač u svom izbornom stožeru u sjedištu HSLS-a .

Stoga mi je drago, dodao je, da sam otvorio neke teme, vezane uz sigurnosno obavještajne službe.

"Te teme su, zahvaljujući meni koji sam ih otvorio prije 4 mjeseca, postale aktualne i to je prvi korak u rješavanju korupcije, rekao je Kovač.

Druge teme koje sam načeo su povratak 300.000 hrvatskih građana u domovinu i sprječavanje odlaska novih u inozemstvo, kao i neke ekonomske teme koje nisu bile dobro prihvaćene", rekao je Kovač.

Istaknuo je kako je najvažnije kada se na kraju utakmice može reći da si u njoj stvarno dao sve od sebe. Zahvalio je svome izbornom stožeru i svima koji su bili s njime, rekavši kako je rezultat takav kakav je.

Upitan hoće li se nastaviti baviti politikom, Kovač je rekao da će vidjeti i da mora prespavati ovu noć koja je, kako je rekao, i pomalo emotivna, i malo odmoriti. Ima pozitivnih i negativnih stvari, dodao je.

Na pitanje hoće li u drugom krugu podržati nekog kandidata, Kovač je odgovorio da neće kao osoba koja zahtjeva kritičko mišljenje nekome govoriti za koga da glasa. 

Građani će glasati prema svojoj savjesti i nikome neću dati osobnu podršku. Ono što je zabrinjavajuće za našu demokraciju je to da su prva tri kandidata dobili 80 posto glasova, što znači da bi objedinjeni glasovi svih ostalih kandidata donijeli tek četvrto mjesto.

Po mom mišljenju porazno je u našoj lepezi demokracije da ti veliki mastodonti i konglomerati drže duopol na političkoj sceni, smatra Kovač. Dodao je da ćemo to morati riješiti u dogledno vrijeme.

Na novinarski upit boje li se birači da im glas ne propadne, Kovač je rekao kako svi ostali predsjednički kandidati zajedno imaju 15 do 17 posto glasova i da se teza o bacanju glasova se u drugim zemljama razvijenije demokracije "ne gura".

Trebala bi se smanjiti retorika oko toga, jer upravo time bismo spriječili duopole velikih stranaka i to je dio naše demokracije i na tome moramo raditi, drži Kovač.

Komentara 3

AL
altruist
06:56 23.12.2019.

Mlađeg čovjeka, a većeg retarda koji niš ne kuži, dugo nisam vidio.

DU
Deleted user
11:37 23.12.2019.

švicarska je mala maca za hrvatsku. čisto sumnjam da se tamo vraćaju oni koji su uspjeli u hollywoodu,princetonu,metropolitanu...ili. biti će ipak da je zov hrvatskih, lakih,proračunskih kuna puno jači od navodnog svjetskog glasa.

MK
mkinkognito
05:40 23.12.2019.

Otić sa Princetona za predsjednika Hrvatske iti možda ako ga izaberu pa nisu ljudi glupi iako ih on takvima smatra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije