Naslovnica Vijesti Svijet

Kosovo započinje pripreme za obilježavanje linije sa Srbijom

Thaçi je u nekoliko posljednjih izjava upotrijebio izraz 'korekcija granica', dok Vučić istodobno govori o potrebi 'razgraničenja'
20. kolovoza 2018. u 14:06 24 komentara 2046 prikaza

Kosovo je počelo pripreme za demarkaciju sa Srbijom, objavila je u ponedjeljak Radio-televizija Srbije pozivajući se na izjave kosovskih dužnosnika prištinskim medijima.

Željko Joksimović Glazbeno-cenzorski rat Naše arene pune srpski narodnjaci, u Beogradu vole Valjak, Gibu i Hladno pivo

Pripreme za obilježavanje linije sa Srbijom počele su "na zahtjev kosovskog premijera Ramusha Haradinaja" prikupljanjem faktografske dokumentacije i izradom strategije, izjavio je predsjednik Povjerenstva kosovske vlade za demarkaciju granice Shpejtim Bulliqi.

Navodeći kako "postoje određene promjene graničnih linija koje su se dogodile u pojedinim razdobljima", on je rekao da su sve te promjene "pokrivene dokumentacijom i političkim odlukama iz određenih vremenskih razdoblja", prenosi RTS.

Thompson na dočeku vatrenih VELIČINA NIJE VAŽNA Hrvatska i Srbija već imaju više loptačkih medalja nego SFRJ

Prema navodima prištinskih medija, očekuje se da bi na sljedećem sastanku kosovskog predsjednika Hashima Thaçija i srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u Bruxellesu moglo biti  "razmotreno i pitanje granične korekcije".

Thaçi je u nekoliko posljednjih izjava upotrijebio izraz "korekcija granica", dok Vučić istodobno govori o potrebi "razgraničenja" s Albancima, ali su njihova stajališta osporena i u srbijanskoj i u kosovskoj javnosti, među ostalim, i uz ukazivanje na ustavna prava i obveze dvojice predsjednika koje ih ograničavaju da ne mogu nastupati kao "slobodni strijelci".

Vojni kamp za djecu MILITANTNI KAMP Burne reakcije u Srbiji i regiji: Djeca u logoru na Zlatiboru uče kako ratovati

Radio-televizija Srbije prenosi i ocjene prištinskih analitičara koji pozivaju na oprez u raspravi o demarkaciji, upozoravajući kako  "nijedna kosovska institucija nema pravo odlučivati o teritoriju, savezima, miru, vanjskom dugu, izuzev Skupštine Kosova".

>> Pogledajte u kakvom su stanju zagrebački mostovi

Valamar
Prilika za posao
Ovo je troje mladih koji rade u turizmu, evo zašto su zadovoljni i žele ostati u Hrvatskoj
 • Avatar moderaturaVLječetnička
  moderaturaVLječetnička:

  Sve u svemu Vučić nabio glogov kolac u "srce Srbije". Jelte? Ili mi se čini da je izdao sve ono kaje laprdao? Kao kaj je izdao i one poslije govora u Glini 95??

 • Avatar Trn
  Trn:

  Evo opet Vucic na stranicama Vecernjel lista, jucer ga nije bilo pa sam bila zabrinuta !

 • Deleted user:

  Kineski, meksicki ili barem onaj stonski zid bi dobro dosao.