Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Papa u Hrvatskoj

Kosor: U EU ćemo pomoći jačanju kršćanske vrijednosti

papa, kosor
FaH/POOL/Damir Senčar/PIXSELL
04.06.2011.
u 15:21

Premijerka je nekoliko puta naglasila kako Papa daje potporu ulasku naše zemlje u EU

- Mi dolazak Svetog oca doživljavamo kao novu nadu i ohrabrenje u trenutku kada završavamo pregovore s EU i za što imamo papinu potporu. Hrvatska obilježava 20. obljetnicu neovisnosti, a u najtežim trenucima snažila ju je vjera. Kao 28. članica EU pomoći ćemo jačanju kršćanske vrijednosti – izjavila je premijerka Jadranka Kosor za HTV nakon sastanka s papom u Apostolskoj nuncijaturi na Ksaveru podijelivši detalje svog razgovora s Benediktom XVI.

U pratnji premijerke na Ksaver je došlo i pet članova Vlade - ministar poljoprivrede Petar Čobanković, ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković, ministar branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić, ministar graditeljstva Branko Bačić i ministar kulture Jasen Mesić, te njezin sin Lovro.

Premijerka je izjavila kako je Sveti otac na početku razgovora govorio o svojim dojmovima te istaknuo da je oduševljen ljudima, dočekom, pa i lijepim vremenom. Razgovaralo se je i o Hrvatima u BiH, te važnosti obitelji, a papa je zadovoljan što Hrvatska ima ministarstvo za obitelj. Premijerka je nekoliko puta naglasila kako Papa daje potporu ulasku naše zemlje u EU.  

Premijerka je papi Benediktu XVI. poklonila  raspelo "Početak" rad akademskog kipara Damira Mataušića, a ona je od pape dobila medalju  njegova pontfikata izrađena u zlatu, srebru i bronci. Prije sastanka sa Svetim ocem premijerka se je razgovarala s državnim tajnikom Svete Stolice kardinalom Tarcisiom Bertoneom.

Ključne riječi

Komentara 20

BA
Barts
17:38 04.06.2011.

Na zalost moram da kazem da je EU postala mucitelj malih drzava EU ,kao sto su Portugalija ,Grcka,Irska i slicno putem prevara ,a doci ce na red Hrvatska ,Slovenija ,Srbija i slicno po principu sado-mazohizma.

OB
-obrisani-
15:53 04.06.2011.

Ha,ha,ha... Hrvatski ugledni ljudi. Danas jesu, a sutra...tko zna.

Avatar žič
žič
16:57 04.06.2011.

pa na kaj to lići(mislim na lik,lijevo od pape)kaj,,špila,,majku božju spasiteljicu hrvatske koju je njezina stranka sjeb...do kraja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije