Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjedništvo HDZ-a

Kosor: Izbori će biti do kraja 2011., a datum ćemo znati u lipnju

kosor
Marko Prpić/Pixsell
26.03.2011.
u 17:04

- Zna se kada će biti izbori - do kraja 2011. godine - rekla je Kosor te dodala kako će se točan datum znati do kraja lipnja.

Ministar uprave Davorin Mlakar prekrojio je izborne jedinice. Otkrila je to, nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a, predsjednica stranke Jadranka Kosor poručivši kako s novim prijedlogom izborih jedinica odstupanja broja birača među jedinicama neće biti veća od 2,75 posto. Osim o izbornim jedinicama vrh stranke razgovarao je i o nelikvidnosti te problemu neisplate plaća radnicima koji rade.

– To je neprihvatljivo. Tražimo ubrzano rješenje za zaštitu radnika. To mora prestati- odlučna je Kosor. Model kojim će se zaustaviti praksa da se radnicima ne isplaćuju plaće biti će poznat do 20. travnja. Na Predsjedništvu je odlučeno i da će prvo kod koalicijskih partnera, a potom u proceduru i zakoni o visokom obrazovanju, znanosti i sveučilištu.

Premijekra se oštro obrušil ai na SDP poručivši kako ništa već jako dugo nisu napravili iz čega bi se dala iščitati njihova europska orijantacija. Nabrojala je potom i sve njihove "grijehe" koje im ne može oprostiti- glasovanje oko arbitražnog sporazuma,  protivljenje Zakonu o sprečavanju sukoba interesa i Zakona o policiji kao i kritike na račun državnog odvjetnika Bajića i ministra unutarnjih poslova Karamarka.

Kosor je dodala i kako se uporno radi da se pregovori završe do kraja lipnja. Međutim izbjegla je direktno odgovoriti hoće li se odazvati sastanku koji zbog udruživanja svih snaga za ulazak u Eu organizira  šeficanacionalnog odbora  Vesna Pusić.

- Dakako da ćemo razgovarati i dobro je da nam se svi u tome priključne. Preostao je posao forme, a meni je bitan sadržaj- rekla je Kosor i time zapravo dala naslutiti kako će jedini sastanak na kojem će ona sudjelovati biti onaj koji će sama organizirati.

Demantirala je i izjave šefa oporbe Zorana Milanovića da prvi puta u izbornoj godini ne znamo kada će se izbori i održati.

- Zna se kada će biti izbori - do kraja 2011. godine - rekla je Kosor te dodala kako će se točan datum znati do kraja lipnja.

Komentara 53

Avatar Sor@n
Sor@n
18:29 26.03.2011.

Jel znate koliko oni mjesečno zarađuju.

Avatar Sor@n
Sor@n
20:08 26.03.2011.

Divine Jedrenjak. Može u jednom smjeru, prema izlazećem suncu. Narod nas treba!

OB
-obrisani-
20:25 26.03.2011.

Jaci treba dati počasni doktorat političkih znanosti. Ta je jedina političarka u demokratskom svijetu koja je izgubila sve moguće izbore na kojima se natjecala i koja je postala premijerka bez izbora a legalno....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije