Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gvozd, ne vrginmost
Povratak na članak

Košić: Ovo je protu-Hrvatska! Zar u njoj nema mjesta za Hrvate?

Ako vas aktualni političari zaborave i prepuste neizvjesnosti i daljnjoj patnji, Crkva i vaš biskup neće vas ostaviti same, poručio je sisački biskup V. Košić

Komentari 118

BL
Blasko
09:00 29.10.2012.

Udbasi znaju iz vlastitog iskustva ako uspiju unistiti katolicku viru u lipoj nasoj onda nece vise biti i problema unistiti i Hrvatsku jre ona im je smetala da ostvar svoje snove o velikoj srbiji u bivsoj JU,u Domovinskom ratu ii sada u miru.I zato pokusavaju na sve nacine da smanje uticaj Rimokatlicke crkve i smatraju da ce lakse ostvariti svoje na mijere.ali neceim uspiti plan jer na ovim prostorima vise nikada nec doci do Srpskog komunizma.Prohujalo s vihorom.

VL
Avatar vila velebita
vila velebita
09:02 29.10.2012.

Vremenom sam se navikao na Gvozd i sada me opet maltretiraju novim (starim) nazivom... Pa zar svaka baba može promijeniti naziv mjesta kad joj se digne?!?! Tko će sada mijenjati sve dokumente?!?! Tko će objasniti Google Earth-u što se događa?!?!

VL
OB
-obrisani-
09:04 29.10.2012.

biskup koščić najsvjetlija je točka hrvatske države a time i katoličke crkve

VL
MA
marabubamara
09:04 29.10.2012.

@Umjereni Uskoplje" je mozda ime necega sto je oduvijek bilo na tim prostoru, sto se ne moze reci i za ;Islamovac" i kojekakvim izmisljenim kvazi imenima

VL
ZL
zlikovski
09:24 29.10.2012.

Baš ste ovce za šišanje. Baš me zanima koliko će srbi bolje živjeti u tom Vrgin mostu i po čemu je on bolji od Gvozda.

VL
Avatar NJONJO
NJONJO
09:23 29.10.2012.

Mučenik i božji sluga postao je medijator ...kod vrlih poltičara

VL
KR
kristov
09:24 29.10.2012.

Vraćaju se aveti prošlosti, dižu se poražene snage, ponovno se uzgaja na trenutak prekinuti san o velikoj otadžbini, no neka budu svjesni uzgajaju se i orlovi koji će doletjeti u bio koji kraj Domovine, kada ona bude ugoržena. Tako bijaše, tako će biti!

VL
UM
Umjereni
09:24 29.10.2012.

stinatvrda, nemoj se ovdje praviti pametan i prosipavati gluposti i bedastoće o tome tko nas je najdulje i najviše pljačkao. Tvoja usađena mržnja protiv drugih može biti opravdana zbog eventualnih ratnih traumi koje si doživio, no neka je na sramotu onih koji te tako odgojiše. U ostalom dijelu, malo prouči hrvatsku povijest pa ćeš vidjeti da su nas neki drugi kudikamo duže, intenzivnije i temeljitije pljačkali. Spram nekih naroda koje danas doista smatramo prijateljskima, komunisti i "srbi" su mala djeca u pogledu pljačke i iskorištavanja.

VL
OB
-obrisani-
09:24 29.10.2012.

poštovani biskupe pa ni meni nije jasno što je hrvatskom puku - jedva smo čekali da dođe demokracija a vaš (naš) vjernički puk izabrao tri predsjednika jedan partizan a dvojica partizanski sinovi i sva trojica ateisti - - odskaču od hrvatskog naroda jer nas 87 % misli ispravno(po meni ispravno) . htjeli smo vrijednosti europske a zadržali običaje lopovske

VL
TO
Toni12345
09:32 29.10.2012.

Milanoviću, promjeni ugovor sa Vatikanom. Zar ne vidiš da biskupi doslovno mole da im se dio novca oduzme? HBK se treba financirati iz HDZove kase.

VL
OB
-obrisani-
09:37 29.10.2012.

87 % građana hrvatske su katolici - onih 13 % nek financira ostale muslimane, pravoslavce, i slične - - a protivim se da iz moje plaće financiraju se jugonostalgičarske udruge i partije (poput sdp-a) protivim se da socijalnu pomoć dobiju ateisti nek ih financira ovih 13% koji nisu hrvati

VL
WO
wind of change
09:49 29.10.2012.

A što se tiče opetovanog istupa Crkve, zaista se ne treba se ništa čuditi. U vremenima koja za Ckrvu u Hrvatskoj, ali i u svijetu dolaze, ovakve situacije će im biti idelane prilike za istupanje i održavanje pristnosti. Jednostavno rečeno došla im je voda do grla. Interes ljudi za pristupanje religiji i ostajane u istoj pada svakim danom sve više, i to je neizbježna i neosporna činjenica koje su oni vrlo dobro svijesni. Ironično je da su zapravo najveću popularnost u narodu imali za vrijeme komunizma kada religija nije bila poželjna, no ne i zabranjena. Ipak je taj bunt ''zabranjenog voća'' u čovjeku stvarao želju da bude uz Crkvu.

VL
WO
wind of change
09:55 29.10.2012.

Posljednji ''veliki bum'' za KC odvijao se dakako tijekom 90-ih godina iz poznatih razloga, nu u protekljih 12-ak godina nijhov utjecaj znatno pada. U zapadnom svijetu je taj trend, kao i svaki trend zapravo, započeo znatno prije. Ironija je također u tome kada se čovjeku dopustila ''sloboda izbora'' on je upravo izabrao suprotno od onog što je KC mislila. S jedne strane, teologiju su promovirali u ''znanost'' a nisu apsolvirali osnove znanosti koja se naziva psihologija.

VL
SV
sven222
10:00 29.10.2012.

29.10.2012. u 09:37h LjutiHrvat je napisao/la: 87 % građana hrvatske su katolici ___________________________________________________________________ na tvoje iznenađenje puno ovih građana iz 87% su glasali za ovu vlast kao i za one predhodne...kakve vjera ima veze sa biranjem vlasti....

VL
MO
molonlabe
10:01 29.10.2012.

Koliko vidim iz vezanih članaka, činjenice su sljedeće: 1. Mjesto je nastalo prije 300 godina i od početka se zvalo Vrginmost. 2. 1996. je naziv promijenjen u Gvozd i to ne odlukom lokalnog stanovništva, nego Županijske skupštine. 3. Sada jee lokalno stanovništvo odlučilo vratiti povijesni naziv i to odlukom 9 od 10 viječnika, dakle, gotovo jednoglasno. Tko je tu koje vjere ili nacionalnosti je potpuno nevažno.

VL
WO
wind of change
10:04 29.10.2012.

Konstantno pozivanje na i korištenje tih slavnih 87% katolika jedino daje sliku o tome da odeđeni ''vjernici'' KC doživljavaju kao svoju POLITIČKU stranku koja treba imati utjecaj na POLITIČKE prilike u državi. Ajde da još jednom ponovimo svi zajedno - Hrvatske je sekularna džrava.

VL
SV
sven222
10:05 29.10.2012.

biskupe vi se ne možete poistovjetiti sa narodom i shvatiti taj narod jer vi niste gladni,žedni, ne smrzavate se...vi imate i gradite sebi velebne odaje u Sisku...vi neznate kako je narodu jer i vi kao i političari samo pričate da znate kako je a gdje god dođete najedete se dobro i mislite kako i narod dobro jede...sarmu čine kupus i meso a daj Bože mnogima i kupusa.....

VL
AR
arjavas
10:05 29.10.2012.

Im još vele da se crkva ne mješa direktno u politiku i da biskupi ne politiziraju. O kavoj to protu hrvatskoj lamentira ovaj biskup . Pa tko je izabrao ovo vlast nego većinom katiolci Hrvati? crkva stalno šumom a narodod drumoom . Crkva stalno pokušava poistovjetiti crkveni kler i vjernike . Da ti nije4 isto i da vjernici postupaju drukčije nego što im kler preporuća najbolje se vii i po prošlim izborima , Don Grubišić im je najbolji dokaz za to . Narod više vjeruje Grubišiću nego biskupima.

VL
WO
wind of change
10:07 29.10.2012.

Ali poštovani molonlabe, zar niste upoznati sa činjenicom da je Hrvatska nastala 1991.? Sve što je bilo prije izbrisano je voljom hrvatskog naroda (koji je 87% katolički ;) ), računanje vremena počinje od tada. Sve što je državotvorna vlast napravila u tim godinama treba se poštivati kao svetinja i točka! ;)

VL
KR
krka
08:40 29.10.2012.

A dugo su sljedbenici ''gospodina'' Garašanina nakon Oluje bili u mišjoj rupi ! Uistinu, sve koji nisu priznavali Hrvatsku je trebalo preko Dunava i Drine i srušiti sve mostove ; Pokazalo se istinom da srbin uvijek ostaje srbin, pak ih je i trebalo smjestiti u veliku srbiju zvanu Beogradski pašaluk. Ne mrzim nikoga, kao što i ne podnosim pojedinca ili grupu koji se stavljaju iznad ostalih. Dakle, državu treba voljeti, graditi, čuvati, a ne samo isisavati, ucjenjivati i zanovijetati.Povijesno ime je Gvozd i toćka.Isto tako treba vratiti i imena selima i ulicama koje su ''revolucionari'' preimenovali za vrijeme srpskog ludovanja 1990- 1997. Nepojmljivo mi je da u Hrvatskoj gledam ime ulice pisano ćirilicom. Tko misli da negdje može srati i da će bolje živjeti, sretan mu put. Ovo je država Hrvatskog naroda i nacionalnih manjina kojima je dozvoljena konzumacija svih prava kao i Hrvatima, koji imaju sve obaveze kao i Hrvati, ačirilicom mogu pisati rođacima u srbiji, Bugarskoj ili Rusiji.

VL
« 1 2 3 4 5 6 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.