Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zloporaba ovlasti

Korotaj nezakonito plaćao šestoricu savjetnika?

Mirko Korotaj, poplave Cestica (1)
Marko Jurinec/PIXSELL
04.02.2013.
u 18:52

Takve Savjete imale su i druge Općine pa i sama Županija, no ne znam zašto je istraga provedena samo kod nas, pita se Korotaj

Načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj zaradit će kaznenu prijavu zbog sumnje u zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju. Kako se sumnja, Korotaj je nezakonito imenovao i financirao savjet načelnika općine, u kojem je sjedilo šestero članova.

– Oni su od početka 2010. pa do 30. lipnja 2012. godine primili oko 182 000 kuna bruto iz proračuna općine, što je i iznos za koliko je oštećen proračun – izvijestila je varaždinska policija koja će protiv Korotaja podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu.

– Nisam prekršio svoje ovlasti i kod toga stojim. Odluku o osnivanju savjeta i iznosu naknada koje su iznosile 500 kuna mjesečno donijelo je Općinsko vijeće koje u skladu sa statutom i zakonom smije formirati stalna ili povremena tijela. Osim toga, takve savjete imale su i druge općine, pa čak i sama Varaždinska županija, no ne znam zašto je istraga provedena samo u općini Cestica – pita se Korotaj, koji se za dva mjeseca planira opet kandidirati za načelnika Općine.

– Pitanje je hoće li Općinsko državno odvjetništvo uopće podignuti optužnicu, a ako je podigne, mi ćemo na sudu dokazati da smo sve radili prema zakonu – zaključio je Korotaj.

 

Komentara 1

MR
mrzimnerad
08:42 05.02.2013.

Ma nije valjda, čovjek zrači poštenjem (vidi sliku) kao i njegov stranački boss Gazić Kradimir. Ovi bahati seoski šerifi su gori od gradonačelnika čiji grad ima 100.000 stanovnika. Ukinuti sve te proklete općine i to po Njemačkim kriterijima, pak neka svaka financira svoj opstanak. Koja to nemože, pripojiti je nekoj drugoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije