Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRDIO MINISTAR

Koronavirusom zaražen još jedan liječnik, radi se o kardiologu iz KBC Zagreb

Koronavirus
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
16.03.2020.
u 06:42

Pretpostavka je da je liječnika zarazio neki pacijent ili se to dogodilo na stručnom skupu održanom u Hrvatskoj.

Nakon dvoje liječnika iz KB-a Dubrava pozitivnih na koronavirus u nedjelju je stigao pozitivan nalaz za još jednog liječnika, kardiologa iz KBC-a Zagreb, koji je hospitaliziran u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", potvrdio je jutros ministar zdravstva Vili Beroš za N1.

Oboljeli je boravio inozemstvu proteklih 15 dana pa se zasad ne zna kako se zarazio. U samoizolaciji je još 11 djelatnika koji su bili s njim u kontaktu te je zatvoren taj dio kardiologije.

Provedena je opsežna epidemiološka provjera jer je osim s kolegama početkom tjedna taj liječnik bio u kontaktu s pacijentima.

Kardiolog je u srijedu pojačano kašljao, pokrenuta je procedura o postupanju u slučaju sumnje na koronavirus, poslan je u samoizolaciju, gdje je čekao nalaz iz Klinike za infektivne bolesti.

Koronavirus
1/18

Pretpostavka je da je liječnika zarazio neki pacijent ili se to dogodilo na stručnom skupu održanom u Hrvatskoj, na kojem su bili jedan Britanac, Talijan i Španjolac. Navodno nitko od njih zasad nije zaražen.

Prethodno je ministar zdravstva Vili Beroš najavio da Hrvatska ulazi u treću fazu obrane od koronavirusa,nakon što je među 49 evidentiranih slučaja zaraze utvrđeno dvoje liječnika iz KB-a Dubrava.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Fran Mihaljević" Alemka Markotić izjavila je u nedjelju kako se i u toj bolnici provode izvidi o mogućoj zarazi koronavirusom određenih zdravstvenih djelatnika zbog sumnji na "neke suspektne stvari".

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
06:52 16.03.2020.

Liječnici povratnici sa skijanja već su prenjeli viruse i u Sloveniji i u Hrvatskoj. Trebali bi više vjerovati svojim kolegama iz područja zaraznih bolesti.

Avatar R & I
R & I
07:25 16.03.2020.

Hrvatska nije spremna na borbi sa coronavirus, isto kao što i gradjani nisu prilagodili situaciji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije