Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
paket mjera

Korisnicima dječjeg doplatka stiže naknada: Nekima će biti isplaćeno i 160 eura

dijete
Foto: Pixabay/Ilustracija
1/6
14.03.2023.
u 14:27

Novčana potpora isplatiti će se u travnju, a pravo na naknadu imat će korisnici koji primaju doplatak za djecu te oni u postupku ostvarenja prava. Vrijednost mjere je 9 milijuna eura.

Premijer Andrej Plenković s ministrima predstavio je četvrti po redu paket mjera vrijedan 1,7 milijardi eura. Osim što će cijena električne energije ostati ista idućih šest mjeseci, a cijena plina godinu dana, i što će umirovljenicima biti isplaćena jednokratna pomoć, primateljima dječjeg doplatka isplatit će se u travnju posebna novčana naknada.

Mjera će obuhvatiti 128 tisuća obitelji. Tako će iznos novčane naknade prema broju djece u obitelji iznositi: se za jedno dijete 45 eura, dvoje djece 70, troje djece 100, četvero 130 te petero i više 160 eura.

"To ide od 1. travnja i obuhvatit će najveći broj ljudi", kazao je premijer Plenković. Novčana potpora isplatiti će se u travnju, a pravo na naknadu imat će korisnici koji primaju doplatak za djecu te oni u postupku ostvarenja prava. Vrijednost mjere je 9 milijuna eura. 

Što se tiče zamrznutih cijena devet prehrambenih proizvoda, Plenković je najavio da ostaje zamrznuta cijena za osam proizvoda.  "Jestivo suncokretovo ulje ide na nižu cijenu, 1,72 eura, mlijeko ostaje isto, cijelo pile ostaje isto, ali zbog moguće nestašice svinjskog mesa shvatili smo da postoji mogućnost da ako ostanu ograničene cijene da ih možda neće biti, maknut ćemo s liste ograničenje za svinjsku lopaticu i vratinu, ostaje carsko meso po cijeni od 3,79 eura", objasnio je Plenković. 

Video: Udarac za novčanik: Stiže čak dvostruko skuplja cijena participacije za jednu skupinu građana

Komentara 1

SF
sfinkter
16:40 14.03.2023.

bit će pune kladionice. Prodavači alkohola isto trljaju ruke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije