Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijetka bolest

Korinu čeka operacija, ali i moguće potpuno ozdravljenje

Korina s roditeljima
Foto: Privatni album
28.04.2016.
u 14:40

Ono najvažnije od svega jeste najava kako postoji mogućnost potpunog ozdravljenja male Korine, svi voljni pomoći mogu izvršiti uplatu na poseban žiro-račun IBAN: HR2624020063103007638 u Erste Steiermarkische banci

Nakon obavljenih pretraga i manjeg kirurškog zahvata u bolnici u Londonu, osmomjesečnu Korinu Svobodu iz Jakšića kraj Požege čeka dug i neizvjestan put do ozdravljenja. Djevojčica boluje od iznimno rijetke bolesti - rođena je s brojnim prirođenim melanocitnim nevusima koji joj prekrivaju cijela leđa te dijelove glave i trbuha. Budući da postoji mogućnost maligne transformacije, upućena je na pregled i po mišljenje specijalista izvan Hrvatske.

Roditelji su je stoga odveli u Englesku, gdje su je liječnici u specijaliziranoj dječjoj bolnici pregledati kako bi utvrdili može li se njezina bolest liječiti ili ne.

- Nalazi će biti gotovi kroz nekoliko mjeseci, a novi krug pretraga čeka nas za godinu dana. Za sada je sigurno kako će za otprilike dvije i pol godine naša Korina biti podvrgnuta operativnom zahvatu na licu – kaže Korinin otac Slaven. HZZO podmiruje troškove liječenja, ali ne i putovanja. 

Stoga je otvorena Facebook stranica "Pomoć za Korinu" te poseban žiro-račun IBAN: HR2624020063103007638 u Erste Steiermarkische banci za dragovoljne priloge.

Ipak, ono što je najvažnije od svega jeste najava kako u ne tako dalekoj budućnosti postoji mogućnost potpunog ozdravljenja male Korine, a dok god takva mogućnost postoji, njezina obitelj neće gubiti nadu i s optimizmom ide dalje.

- Liječnici su nam rekli da bolest trenutno nije moguće liječiti, ali su pronašli gen koji je uzrokuje. Sada rade istraživanja i nadaju se kako će za najviše desetak godina pronaći lijek – kaže Slaven Svoboda, zahvalivši se načelniku općine Jakšić Ivici Kovačeviću, HKUD-u "Slavonija" i kolegama s posla na pruženoj pomoći.

>> Rana i redovita terapija za oboljele znači normalan život bez recidiva krvarenja

>> Polip se ne mora razviti u rak, ponekad je dovoljna operacija bez kemoterapije

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije