Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh Dr. Vanja Gar

Koprivnički dečko predaje dizajn na sveučilištu Brunel

\'05.01.2011., Koprivnica - Vanja Garaj predaje u Londonu digitalni dizajn i ukljucen je u nekoliko medjunarodnih humanistickih projekata. Photo: Marijan Susenj/PIXSELL\'
Marijan Sušenj/PIXSELL
11.01.2011.
u 16:21

Stipendiju za doktorski studij u Velikoj Britaniji Garaj je dobio zahvaljujući dvjema rektorskim nagradama

Dr. Vanja Garaj, koprivnički srednjoškolac, zagrebački student, a danas predavač dizajna na prestižnom londonskom sveučilištu Brunel, jedan je od rijetkih mladih Koprivničanaca koji su "u bijelom svijetu" postigli zavidnu znanstvenu karijeru.

Crtati je počeo još u školskim klupama, a studij dizajna završio na zagrebačkom Arhitektonskom fakultetu. Dvije rektorske nagrade koje je dobio, kaže, usmjerile su mu karijeru. Dobio je stipendiju za doktorski studij u Engleskoj, a za dobivanje njihove stipendije presudile su upravo rektorske nagrade.

Dr. Garaj tako danas u Londonu svojim studentima prenosi svoje znanje, a intenzivno se također bavi fotografijom. Godišnje i po nekoliko mjeseci krstari zemljama Južne Amerike i drugih kontinenata kako bi upoznao krajeve, ljude i njihove običaje. Do sada je prošao kroz pedesetak država, a omiljena mu je destinacija Brazil, u koji ide svake godine. U međuvremenu je svladao i portugalski jezik, a nije isključeno da tamo možda nastavi i znanstvenu karijeru!

Garajev dizajnerski rad nije nepoznat u Hrvatskoj. Još kao student izradio je grbove općina Novo Virje  i Molvi, opremio knjigu "91.6 Mhz protiv topova" te ostavio iza sebe veći broj drugih grafičkih rješenja, a razvoj hrvatskog dizajna i danas prati. Tako, primjerice, nagrađivana Podravkina godišnja izvješća predstavlja svojim studentima kao odlična dizajnerska rješenja.

Pritajena mu je želja da jednog dana u Koprivnici predstavi svoje fotografije, ali to ipak neće biti tako skoro jer je, kaže, predhodno potrebno odabrati one prave među tisućama snimljenih diljem svijeta.

Komentara 1

Avatar stravaxx
stravaxx
09:29 12.01.2011.

a kaj je to i gje je taj brunel....????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije