Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razvoj

Koprivnica osniva centar za istraživanje hrane

19.02.2014., Koprivnica - Grad Koprivnica, HEP, Podravka i GKP Komunalac potpisali su ugovor o izgradnji HEP ELEN prvih hrvatskih stanica za punjenje elektricnih vozila. Grad je kupio pet elektricnih automobila i planira kupiti jos po jedan elektricni i h
Foto: Marijan Sušenj/ PIXSELL
04.05.2015.
u 07:00

"Podravska metropola" traži način da se izvuče iz deficita

U ponedjeljak bi Grad Koprivnica trebao pokrenuti dugonajavljivani projekt koji bi ga, dugoročno gledajući, trebao izvući iz nezavidne financijske situacije u kojoj se nalazi. Proračunski deficit lani je produbljen za novih pet milijuna kuna pa tako iznosi 17 milijuna, prije svega zbog priličnih ulaganja radi osnivanja Sveučilišta Sjever.

Upravo u suradnji s tim sveučilištem te s Podravkom osnovat će javno poduzeće pod nazivom Innotech – Centar za inovacije u hrani, koje je kao "nova razvojna platforma" najavljeno još u biltenu gradske uprave za 2013.

Poduzeće će imati temeljni kapital od 20.000 kuna, od čega će Grad držati 51 posto, Podravka 48 posto, a Sveučilište Sjever jedan posto.

Što će konkretno raditi Innotech? Gradska uprava daje jedan primjer. Proizvođaču koji dođe s, primjerice, poljoprivrednim proizvodom omogućit će se njegova analiza u laboratoriju, dobit će smjernice kako ga poboljšati, proizvod će se certificirati uz ishođenje sve potrebne dokumentacije, proizvođač će dobiti dizajn ambalaže, a budući da će Innotech imati bazu podataka o potrebama tržišta, proizvod se njegovim posredstvom može i ponuditi na šire tržište. Innotech će biti smješten na području sveučilišnog kampusa u zgradi površine 2400 četvornih metara. 


>> Zahtjev da Koprivnica dobije Podravkine dionice bio je podvala

Komentara 2

JZ
joe-zg
07:08 04.05.2015.

Sad svaki gradić ima svoje sveučilište, lokalni šerifi zapošljavaju u njima svoje uhljebe, a mladost ostane razočarana nakon ''faksa'' kad shvati da za njih s tom stručnom spremom nema posla. Onda se fino odjave s burze i s diplomom odu van raditi. Tada naš premijer ponosno izjavi kako ima manje nezaposlenih na burzi nego prošle godine, a ja opet dodjem u napast da gadjam tv kad vidim tog nesposobnjakovića na njemu.

SA
samoborka
07:34 04.05.2015.

Super zvuci. E sad..veliko je pitanje hoce li sve se to opet svesti na ovo sto veli Joe-zg. Pouceni tisucama iskustava s tim "kako stvari funkcioniraju kod nas" tesko je ne biti krajnje skeptican. Ali valjda cemo se jednom ugodnoo iznenaditi. Bilo bi vrijeme. Jer..grebemo po dnu na svim razinama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije