Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mišel Jakšić:

'Koprivnica je od danas najpovoljni grad za ulaganje u Hrvatskoj'

Mišel Jakšić i Ksenija Ostriž
Foto: Robert Mihaljević
1/2
04.06.2019.
u 14:18

Predstavljen paket olakšica za investitore, koji taj grad u mnogim elementima svrstava u najpovoljniju sredinu za poduzetničko ulaganje

Gradske vlasti u Koprivnici predstavile su u utorak paket olakšica za investitore, koji taj grad u mnogim elementima svrstava u najpovoljniju sredinu za poduzetničko ulaganje u državi.

Tako se, primjerice, poduzetnicima u poslovnoj zoni Dravska omogućava da zemljište dobiju besplatno ako gospodarski objekt sagrade unutar 24 mjeseca. Investitori s manje od 50 zaposlenih u cijelosti su oslobođeni i obveze plaćanja komunalnog doprinosa, a poduzetnici početnici prve godine uopće ne plaćaju komunalnu naknadu.

Pravo građenja u svim gradskim poslovnim zonama iznosi samo kunu po četvornome metru u prvih 48 mjeseci. U poslovnoj zoni Radnička, koja je smještena tik uz Podravsku magistralu, zemljište se može dobiti za samo 50 posto vrijednosti, a popust na komunalni doprinos za male poduzetnike iznosi čak 75 posto.

Foto: Robert Mihaljević

“U idealnim uvjetima ovo je oko 20 milijuna kuna izravnog ulaganja u poduzetništvo, a optimalno bi to, recimo, iznosilo oko 12 milijuna kuna. Onaj tko doće na parcelu od 5000 kvadrata i gradi halu od 500 kvadrata ostvaruje poticaj od najmanje 100.000 eura”, naglasio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Podsjeća kako je unatrag samo mjesec dana u Koprivnici 130 novozaposlenih osoba i nikad nije bila tako niska stopa nezaposlenosti na burzi rada. Zaključuje kako je grad od danas vjerojatno najpovoljnije mjesto za ulaganje u državi. Jakšić i dogradonačelnica za gospodarstvo Ksenija Ostriž naglasili su kako Koprivnica nema prireza, što je strateška prednost u odnosu na većinu drugih gradova u okruženju.

“Prvo što nas zainteresirani poduzetnici pitaju je koliki je njima ukupan trošak neto plaće. To je doista naša strateška prednost. To, ali i obrazovna struktura kroz brojne stručne studije na Sveučilištu Sjever, koji se provode po specifičnim kurikulumima i mlade ljude vrlo brzo pripremaju za tržište rada”, ističe dogradonačelnica.

Komentara 1

CA
cacko
17:43 04.06.2019.

A vi ste sanjali da Investori stoje i cekaju u redu kad mogu dolaziti kod vas ?Vas vlak je prosao. Gdje vam je brza cesta? Imnogo drugih mogucnosti da netko investira kod vas? Prije nekoliko vremena stavljali ste uvjete. Pokaziteazite mi firmu koja zaposli odmah 50 radnika . Znate sta da nije tuzno bilo bih smijesno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije