Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Edukativna turneja

Večernjakov digitalni bus izazvao veliku pozornost stanovnika Koprivnice

Foto: Robert Mihaljević
1/24
02.06.2019.
u 17:12

Riječ je o projektu kojim Večernjak s partnerima želi educirati građane i upoznati ih sa svim mogućnostima implementacije novih tehnologija. Bus je opremljen najnovijom digitalnom tehnologijom i u gradove dovodi vrsne stručnjake i edukatore.

Nisam baš ovo planirala, ali super je ispalo. Bila sam tu na trgu na sladoledu i vidjela Večernjakov digitalni bus, pa sam odlučila aktivirati elektroničku osobnu - smije se Tamara Mičurin koja je danas u središtu Koprivnice za samo desetak minuta postala e-građanin četvrte razine.

Večernjakov digitalni autobus privukao je pozornost građana pa su mnogi došli raspitivati se o mogućnostima koje imaju u tom svijetu novih tehnologija. Građani su mogli dobiti inicijalne kodove kod djelatnika MUP-a i uz pomoć djelatnika Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva mogli su aktivirati svoje elektroničke osobne iskaznice ili su mogli zatražiti od djelatnika FINA-e vjerodajnicu ePASS, čime će moći koristiti usluge u sustavu e-građani.

Riječ je o projektu kojim Večernjak s partnerima želi educirati građane i upoznati ih sa svim mogućnostima implementacije novih tehnologija. Bus je opremljen najnovijom digitalnom tehnologijom i u gradove dovodi vrsne stručnjake i edukatore.

Bernard Gršić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, naglasio je kako je danas u sustav e-građanin prijavljeno oko 700.000 građana kojima je na raspolaganju 55 različitih usluga. Najavio je da digitalizacija tog sustava ide dalje, a akcije poput ove mogu potaknuti što više građana da uđu u taj digitalni svijet koji im značajno olakšava pristup dokumentima i državnim uredima.

Potporu projektu došao je danas dati i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić koji se u Večernjakovu autobusu raspitivao o svim mogućnostima koje građanima pruža digitalni svijet.

-Koristim uslugu e-građanin i imam aktiviranu elektroničku osobnu iskaznicu, ali dobro je čuti koje su mi sve usluge tamo dostupne. Ovo je odličan način kako građanima približiti taj digitalni svijet i uključiti ih u njega – rekao je gradonačelnik.

Veliki specijalno opremljeni bus na turneju po Hrvatskoj krenuo je u petak u Zagrebu. U nedjelju je bio u Koprivnici, a već u utorak je u Vinkovcima. Turneju završava u Zadru.

Komentara 1

LO
lojtra1
17:38 02.06.2019.

Bilo bi dobro da nam je večernjak kroz svoje istraživačke epizode razjasnio kako to da slanje e-Računa internetom košta ISTO kao i mehaničko slanje pisma s markom, vozilom, nosačem i dostavljačem? I to ako već imamo internet. Kakva je to "čudna digitalizacija"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije