Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIRaN PROSVJED U SLATINI

Koordinatoru, dosta je tvojih prijevara - poručuju poljoprivrednici

prosvjed
Dragutin Šantoši
23.02.2010.
u 12:06

Pedesetak seljaka dalo je potporu načelniku Rončeviću, potvrdivši kako je podjela državnog poljoprivrednog zemljišta u Općini Čađavica obavljena pošteno.

SLATINA – Nesvakidašnji miran prosvjed poljoprivrednika održan je danas oko 10 sati ispred zgrade Općinskog suda u Slatini, na kojem su Mirko Rončević, načelnik Općine Čađavica, i Josip Novosel, predsjednik Općinskog vijeća Čađavice, optuženi da su zloporabom službene dužnosti počinili kazneno djelo na teret tvrtke Stočarstvo-Ratarstvo u Čađavici.

Prosvjednici su nosili majice s natpisom "Koordinatoru, dosta je tvojih prijevara". Ispred zgrade suda, pola sata prije početka rasprave, održana je i tiskovna konferencija na kojoj je načelnik Rončević pojasnio kako iza sporne tužbe stoji koordinator tvrtke Stočarstvo-Ratarstvo, koji je, dok je bio na vlasti u toj općini, raspolagao državnim poljoprivrednim zemljištem kako mu je odgovaralo.

– Bez natječaja je uzimao ono što mu je odgovaralo, a ostalo su dijelili njegovi podanici. Došlo je vrijeme da pravna država počne funkcionirati te da se takvim koordintorima stane na kraj kako bi shvatili da moraju poštivati zakone RH, izjavio je optuženi Mirko Rončević.

Mirnim prosvjedom pedesetak seljaka dalo je potporu načelniku Rončeviću, potvrdivši kako je podjela državnog poljoprivrednog zemljišta u Općini Čađavica obavljena pošteno jer sada njihove obitelji imaju od čega živjeti.

Direktor Stočarstva-Ratarstva odbio je komentirati tužbu, a kada su prosvjednici primijetili da dolazi na sudsku raspravu u nazočnosti odvjetnika, nakratko su skandirali: "Lopovi, lopovi…"

Načelnik Rončević odbacio je sumnju da se mirnim prosvjedom radi pritisak na sud, tvrdeći kako su mu seljaci došli dati potporu jer smatraju da je nedužan.

Komentara 1

OB
-obrisani-
12:29 23.02.2010.

hm rončević

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije