Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osnovali novi ogranak

Koordinator Mosta: Vrijeme je da Slavonci opet uzmu motike u ruke

U Slavonskom Brodu održana konferencija za medije MOST-a
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
23.03.2022.
u 10:12

Saborski zastupnik Nikola Grmoja poručio je da će u fokusu biti poljoprivreda i gospodarstvo

Osnovana je županijska organizacija Mosta u Brodsko-posavskoj županiji. Na konferenciji za novinare u Slavonskom Brodu mostovci su predstavili magistra filozofije Matiju Jošića, novog koordinatora stranke za ovu županiju. Jošić je poduzetnik i predsjednik Općinskog vijeća općine Oriovac, a kratko vrijeme proveo je i kao vijećnik u prethodnom sazivu Županijske skupštine.

- Imam obvezu svim ljudima koji nam pristupaju dati još više poticaja u našoj borbi. Situacija mora biti bolja i bit će. Zajedno ćemo maksimalno raditi na tomu. Slavonija nije samo zemlja, Slavonija su ljudi. Slavonci su uvijek bili ti koji su se mučili i patili. U krvi nam je patiti se i mučiti. Mislim da je vrijeme da opet uzmemo motike u ruke i počnemo obrađivati našu zemlju, da počnemo davati ono što imamo u sebi, a to je ljubav prema Slavoniji, jer ljubav prema Slavoniji je ujedno i patnja - kazao je Jošić.

Saborski zastupnik Nikola Grmoja poručio je da će u fokusu biti poljoprivreda i gospodarstvo. On je podsjetio da je Most moderna politička opcija koja želi manju državu, manju državnu administraciju, manje namete i koja želi potaknuti poduzetništvo i na takav način zadržati ljude i u Slavoniji i u svim drugim hrvatskim krajevima.

- Svjesni smo da sve što je novo, ne znači ujedno da je i dobro. Postoje vrijednosti koje želimo čuvati, koje su važne hrvatskom narodu. Te vrijednosti, od našeg Domovinskog rata do općeljudskih kršćanskih vrijednosti, i dalje ćemo čuvati, a sve ono što je loše, to ćemo mijenjati. To će u ovoj županiji sada biti lakše s Matijom kao koordinatorom – dodao je Nikola Grmoja.

Tajnica Kristina Bakula istaknula je kako Most u Slavoniji, Srijemu i Baranji sve više jača i raste te kako se sve više ljudi uključuje u rad stranke.

>> VIDEO U Slavonskom Brodu održana konferencija za medije MOST-a

Ključne riječi

Komentara 6

ZG
Zeljko Grabar
10:44 23.03.2022.

Prava izjava Mostove doktrine sa juga i dijela drzave gdje su Hrvati navodno konstitucionalni narod. Slavonci primite se motike da bi Bulj, obitelj Raspudic, Troskok, Grmoja, Kujundzic,Miletic, Petrov mogli bolje i mirnije zivjeti uz pomoc kakvih slavonskih i sjeverno hrvatskih umova istog intelektualnog nivoa ali zadovoljnih sa manjim prihodima. Sigurno ce im se pridruziti i oni jos neopredjeljeni Domovinci koji jos nisu na cisto dali je bavljenjem politikom i vinogradarstvom tipa Skoro profitabilnije od eventualnog prelaska u stranku Most gdje se placa iskljucivo dogmatizam i nerad, ili pak Suvereniste koji bi navodno trebali biti domoljubi u odbrani zemlje od vakciniranja i uvodjenja eura. Ako ovom izjavom MOST nije pogodio u sridu i ako sad poslije takve poruke nije sve jasno pa cak i onima koji podrzavaju univerzalca Cacica onda je stvarno bolje da svi otdjete u Irsku. Ja da sam Slavonac upravo bi se zbog ovakvih izjava iz inata vratio u Hrvatsku.

ĐU
Đueo
10:53 23.03.2022.

Da nema novaca( ukradenog) od HDZ-a ne bi bilo ni Mosta. Ni ostalih hdz-eića tipa domovinski pokret( izdajnika) suverenisti( suvereno na sisi HDZ-a)....

DU
Deleted user
10:28 23.03.2022.

"...ljubav prema Slavoniji je ujedno i patnja" A još veća će patanja biti ako Slavonci uzmu motike kao moderno sredstvo u poljoprivredi. Ako su tako govorili možda bi bilo dobro da nam pokažete skup koji je to slušao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije