Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem

Konačni obračun: HDZ ruši Petrova s čela Sabora

28.04.2017.
u 00:05

Klub HDZ-a odmah je počeo prikupljati potpise za njegovu smjenu s pozicije šefa Sabora, ali i za novu parlamentarnu većinu.

        Blitzkrieg Andreja Plenkovića. Tako se se može sumirati politički dramatični dan u kojem je premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade smijenio trojicu Mostovih ministara (Orepića, Dobrovića i Šprlju, Kovačić nije bio na sjednici) jer nisu podržali ministra financija Zdravka Marića, čiji opoziv traži oporbeni SDP.

Plenković je smjenom Mostovih ministara raskinuo suradnju s Mostom, ali i krenuo u konačni obračun s Božom Petrovom. Klub HDZ-a odmah je počeo prikupljati potpise za njegovu smjenu s pozicije šefa Sabora, ali i za novu parlamentarnu većinu.

Danas Plenković počinje pregovore s potencijalnim novim partnerima, a navodno prvo sa Zlatkom Hasanbegovićem i Brunom Esih koji nisu voljni dati potpise. Hasanbegović ne daje bianco potpis, a Bruna Esih, kako je izjavila, ne želi ga uopće dati za formiranje nove saborske većine.     

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od petka

Od ostalih tema izdvajamo:

Plenković sastavlja Vladu uz potporu manjinaca, Bandića, Lovrinovića, Čačića, Glavaša, IDS-a...?     

M. Jurasić: Ustav i zakon nisu definirali situaciju u kojoj premijer smjenjuje ministre     

M. Šimatović: Plenković dobio bitku, ali ne i rat. Petrov i dalje ima municije za političko pripetavanje

D. Ivanković: Nakon Zlatnog rata Plenković opet pokazao hrabrost i potpuno zavladao HDZ-om      

  

 

Komentara 10

SM
san.martino
09:45 28.04.2017.

Narode,krajnje je vrijeme da izadjete na ulice i sprijecite zlocinacku organizaciju da unisti drzavu!!!

BK
branko-kockica
22:54 27.04.2017.

Plenković bez velike koalicije ne može osigurati stabilnost. HDZ ima 56 zastupnika, do krhke većine mu fali 20 potpisa, a točno ih toliko i ima na tržištu: Dumbović, Esih, Glasnović, Lacković, Varda, Hrg, Dodig, Salapić, Kosor, Zekanović, Lovrinović, Mišić, ii osam manjinskih uhljeba, koji se svi skupa nikada i niti u jednom slučaju ne mogu složiti oko ničega. Realno bi trebao pokupovati bar 5-6 HSS-ovaca, HNS-ovaca ili Mostovaca za minimalnu stabilnost. Dakle, ništa od toga, Plenković je već sada bivši, samo je kupio par mjeseci predaha.

DE
derin
01:04 28.04.2017.

Plenkovic je učinio jedini mogući potez, jednostavno most se ponaša politički nezrelo, formalno su vladajući, a ponašaju se kao najžešća oporba. Važnije im se bilo dodvoriti SDP-u, nego biti korektan partner. Radi šnicle su ubili tele, tj. Mogli su biti u vladi cijeli mandat, a oni opet pali na SDP-ov blef. Grijeh Marica je bio sto je bio u vrhu Agrokora, kao stotine drugi, pa nije on odlučivao već Todorić, i sto ima kredit kao brojni drugi dužnosnici. Božo Petrov gradi kuću uz državni poticaj s plaćom od 20 000 kuna. Karamarkovci smirite se po forumu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije