Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Linićeva presica

Komunikolozi o Linićevu obraćanju: U nastupu bio kao buldožer

Slavko Linić
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/12
29.05.2014.
u 18:46

Vjeran stranci – Prikazao se kao borac za socijaldemokratske vrijednosti

Linić je ostao Linić. Racionalan, konkretan, stabilan, siguran, držao se činjenica. Djelovao je respektabilno, kao netko tko ne odustaje, poput buldožera koji ide do kraja. Ilustrirao je razloge zbog kojih se apsolutno i ideološki, i sadržajno i politički razišao s premijerom. Sebe je prikazao kao borca za socijaldemokratske vrijednosti, za razliku od premijera koji to više nije – ovim je riječima komunikologinja Smiljana Leinert-Novosel prokomentirala podulje obraćanje javnosti bivšeg ministra Slavka Linića.

Za to što je tijekom odgovaranja na pitanja novinara imao ruke na leđima i katkada se podigao na prste kaže da je to poza izlaganja, kada se izbacivanjem prsa i kruženjem pogledom poručuje – tu sam, samo pitajte, ja imam odgovore, meni možete vjerovati, a problem ima druga strana. K tome, kaže stručnjakinja, Linić je pokušao ne biti dosadan, unosio je dinamičnost u svoj govor tako što je postavljao pitanja i na njih odmah davao konkretne odgovore.

Još je dodala: – Nisu ga mogle omesti ni provokacije, povici koji su dopirali izvana, a kojima ga se pokušalo dezavuirati. S obzirom na to koliko smo dugo čekali da se to obraćanje dogodi, unaprijed smo znali da će to biti smireno, staloženo, odmjereno i hladne glave. I upravo je tako i bilo. Linić je pokazao da je on tu glavni i da njemu treba vjerovati.

Foto: Nel Pavletić/Pixsell

>>Linić: Pravi su razlozi moje smjene INA i kredit od 20 milijuna kuna tvrtki Mali biskviti

>>Milanović: Linić se drži obećanja da će nas blatiti

>>'Linić je u jednom promašenom istupu nanio nepopravljivu štetu SDP-u, Vladi i samom sebi'

Komentara 44

PE
Pelagius
19:14 29.05.2014.

Ma o kojim se socijaldemokratskim vrijednostima može govoriti u hrvatskom SDP?

Avatar Pista_Lugar
Pista_Lugar
19:13 29.05.2014.

I LOPOV i KRADLJIVAC. To se zaboravilo spomenuti. To što je malo stručniji i prepredeniji od Milanovića, ne znači da je manje opasan. Svi su oni, i pritom mislim na sve u politici, izdajnici! I za njih postoji samo jedno mjesto; zatvor.

AD
Administrator
19:58 29.05.2014.

Mislim da je svima jasno da će nakon promijene vlasti pola SDP-a završiti pred istražnim sucima... HDZ ukoliko dođe na vlast, pogotovo s ovim Karamarkom nema šanse da propusti ovakvu priliku i do kraja rasturi SDP i na taj način nanovo prebaci lopticu kriminalne organizacije. Činjenica da je Linić održao press konferenciju (predstavu za Milanovića i javnost) na kojoj zapravo nije ništa konkretno rekao daje tek naslutiti o kojim bi se milijunskim krađama ovdje zapravo moglo raditi. Linić je trebao završiti na ražnju, a ovo je ustvari bila prijetnja Milanoviću da će u slučaju da ga žrtvuje propjevati ne pred istražiteljima, već u javnosti. Ovo je klasičan modus operandi kriminalnih političara umočenih u zabranjeni novac do grla. Pošteni političar neće prijetiti i ucjenjivati javnošću, nego će sve potencijalno kriminalne nedozvoljene radnje prijaviti javnosti, DORHu i policiji. Ovo što rade Milanović i Linić klasično je uzajamno ucjenjivanje. Od poštenja ni P...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije