Naslovnica Vijesti Hrvatska

Komunikolozi o Linićevu obraćanju: U nastupu bio kao buldožer

Vjeran stranci – Prikazao se kao borac za socijaldemokratske vrijednosti
29. svibnja 2014. u 18:46 44 komentara 28016 prikaza
Slavko Linić
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/12

Linić je ostao Linić. Racionalan, konkretan, stabilan, siguran, držao se činjenica. Djelovao je respektabilno, kao netko tko ne odustaje, poput buldožera koji ide do kraja. Ilustrirao je razloge zbog kojih se apsolutno i ideološki, i sadržajno i politički razišao s premijerom. Sebe je prikazao kao borca za socijaldemokratske vrijednosti, za razliku od premijera koji to više nije – ovim je riječima komunikologinja Smiljana Leinert-Novosel prokomentirala podulje obraćanje javnosti bivšeg ministra Slavka Linića.

Za to što je tijekom odgovaranja na pitanja novinara imao ruke na leđima i katkada se podigao na prste kaže da je to poza izlaganja, kada se izbacivanjem prsa i kruženjem pogledom poručuje – tu sam, samo pitajte, ja imam odgovore, meni možete vjerovati, a problem ima druga strana. K tome, kaže stručnjakinja, Linić je pokušao ne biti dosadan, unosio je dinamičnost u svoj govor tako što je postavljao pitanja i na njih odmah davao konkretne odgovore.

Još je dodala: – Nisu ga mogle omesti ni provokacije, povici koji su dopirali izvana, a kojima ga se pokušalo dezavuirati. S obzirom na to koliko smo dugo čekali da se to obraćanje dogodi, unaprijed smo znali da će to biti smireno, staloženo, odmjereno i hladne glave. I upravo je tako i bilo. Linić je pokazao da je on tu glavni i da njemu treba vjerovati.

Linić | Autor : Nel Pavletić/Pixsell Foto: Nel Pavletić/Pixsell

>>Linić: Pravi su razlozi moje smjene INA i kredit od 20 milijuna kuna tvrtki Mali biskviti

>>Milanović: Linić se drži obećanja da će nas blatiti

>>'Linić je u jednom promašenom istupu nanio nepopravljivu štetu SDP-u, Vladi i samom sebi'

Kakav je bio Linić?

Vjeran stranci – Prikazao se kao borac za socijaldemokratske vrijednosti

Glavni stav mu je bio – Tu sam, pitajte me, ja imam odgovore, ja sam glavni

Dinamičan – Postavljao je pitanja i na njih odmah davao konkretne odgovore

Autoritet – Bio je staložen, smiren, siguran, držao se činjenica. Bio je – respektabilan

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • Pelagius:

  Ma o kojim se socijaldemokratskim vrijednostima može govoriti u hrvatskom SDP?

 • Administrator:

  Mislim da je svima jasno da će nakon promijene vlasti pola SDP-a završiti pred istražnim sucima... HDZ ukoliko dođe na vlast, pogotovo s ovim Karamarkom nema šanse da propusti ovakvu priliku i do kraja rasturi SDP i na taj način ... prikaži još! nanovo prebaci lopticu kriminalne organizacije. Činjenica da je Linić održao press konferenciju (predstavu za Milanovića i javnost) na kojoj zapravo nije ništa konkretno rekao daje tek naslutiti o kojim bi se milijunskim krađama ovdje zapravo moglo raditi. Linić je trebao završiti na ražnju, a ovo je ustvari bila prijetnja Milanoviću da će u slučaju da ga žrtvuje propjevati ne pred istražiteljima, već u javnosti. Ovo je klasičan modus operandi kriminalnih političara umočenih u zabranjeni novac do grla. Pošteni političar neće prijetiti i ucjenjivati javnošću, nego će sve potencijalno kriminalne nedozvoljene radnje prijaviti javnosti, DORHu i policiji. Ovo što rade Milanović i Linić klasično je uzajamno ucjenjivanje. Od poštenja ni P...

 • Avatar Pista_Lugar
  Pista_Lugar:

  I LOPOV i KRADLJIVAC. To se zaboravilo spomenuti. To što je malo stručniji i prepredeniji od Milanovića, ne znači da je manje opasan. Svi su oni, i pritom mislim na sve u politici, izdajnici! I za njih postoji samo jedno mjesto; zatvor.