Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

'Komšić nije dobrodošao u Posavinu'

- Smatramo, kao i druge općine s većinskim hrvatskim stanovništvom, da su u Predsjedništvu BiH izabrana dva bošnjačka člana, odnosno da je Komšić izabran bošnjačkim glasovima na poziciju koja pripada Hrvatima
20. listopada 2018. u 15:08 23 komentara 2146 prikaza
Željko Komšić
Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL

Željko Komšić, koji je izabran glasovima Bošnjaka za hrvatskog člana BiH Predsjedništva, nije dobrodošao u općinama Posavske županije, objavili su zajednički tamošnji načelnici, te su mu tako sve sredine od Bosanske Posavine do Središnje Bosne i Hercegovine u kojima žive Hrvati izrazile snažno protivljenje.

Dragan Čović Dragan Čović: 'Bez izmjene ustava BiH ne može u EU'

"Za nas Željko Komšić nije hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine kojeg su izabrali Hrvati“, navodi se u zajedničkom očitovanju načelnika općina Odžaka, Orašja i  Domaljevac Šamca. Načelnici Jakov Ivanković, Stanko Vincetić i Mario Jurkić ističu kako su Hrvati birali drugoga kandidata, te da sada Bošnjaci u Predsjedništvu imaju dva predstavnika Željka Komšića i Šefika Džaferovića.

"Smatramo, kao i druge općine s većinskim hrvatskim stanovništvom, da su u Predsjedništvu BiH izabrana dva bošnjačka člana, odnosno da je Komšić izabran bošnjačkim glasovima na poziciju koja pripada Hrvatima", navode načelnici.

Izbori u BiH Dosje BiH Hrvati ovisni o dobroj volji ohole bošnjačke većine ili prepredene velikosrpske politike

Pojasnili su kako podaci o glasovanju za članove BiH Predsjedništva u toj županiji, a napose u sredinama u kojima su Hrvati ogromna većina govore da je za odlazećeg člana BiH Predsjedništva i kandidata HDZ-a BiH Dragana Čovića u toj županiji glasovalo 85 posto Hrvata.

Posebno su istaknuli mjesne zajednice Bok, Oštra Luka, Kopanice i Matiče u Orašju u kojima je Čović dobio potporu 90 posto hrvatskih birača, dok je za Komšića glasovao zanemariv broj birača.

Željko Komšić Nije dobrodošao Veliki transparent u Mostaru, Komšić persona non grata

Ranije je Komšića nepoželjnom osobom proglasilo pet većinskih hrvatskih županija te dvadesetak općina u BiH.
Prošloga tjedna je u Mostaru 10.000 Hrvata prosvjedovalo protiv izbora Željka Komšića za člana Predsjedništva.

U petak je u zapadnom, većinskom hrvatskom dijelu grada osvanuo veliki transparent kojim se Komšić naziva nepoželjnom osobom, dok je u suboti ujutro na Starome mostu, u većinskom bošnjačkome dijelu grada istaknut natpis kojim se pak Komšića poziva na dolazak u grad na Neretvi.

>> Pogledajte video i saznajte što o Pupovcu misle ljudi iz njegova rodnog sela

Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Slasni zalogaji
Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima
 • LeandroZG:

  Komsic je ovaj put kap koja je prelila casu

 • Marko1337:

  Poturica nigdje nije dobrodošao. Ovo je kap koja je prelila i treba hitno vratiti Republiku Herceg-Bosnu

 • Avatar Mali Hrvat , kao mali kršten
  Mali Hrvat , kao mali kršten:

  Komšić je jedini "Hrvat" , koji je dobrodošao u svaku džamiju u BOSANSKOJ DŽAMAHIRIJI.Ova poruka Bošnjaka će otkloniti sumnju u dobre namjere Bošnjaka prema Hrvatima.Pucali su si u koljeno i čudit će se zašto boli.BIH je i hrvatska Domovina i ... prikaži još!i nećemo se odreći ni jednog kamena - NIKADA. Uzalud vam svi Komšići ovog svijeta.