Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
130 eura za dva kofera

Kompanija ponudila besplatne letove ukrajinskim izbjeglicama, a prtljagu masno naplatila

Ukrajinske izbjeglice
Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS
1/4
08.04.2022.
u 23:22

- Nisam sigurna što je s ljudima koji nisu imali novca, znate, kako bi prošli? Tko bi platio? Mislla sam - pa ako nudiš let, pa sigurno mogu ponijeti svoju prtljagu sa sobom?

Žena koja je ugostila ukrajinsku izbjegličku obitelj koja je bježala od rata ispričala je o svom šoku kada je saznala da je zračna kompanija kojom su letjeli od njih zatražila da plate prtljagu unatoč tomu što je ta ista kompanija omogućila besplatne letove za izbjeglice, piše Daily Mail.

Agnese Edmonds, kod koje se sada nalazi četveročlana obitelj, rekla je da je od njih zatraženo da plate 130 eura za dva kofera prilikom rezervacije karata iz Krakova u Poljskoj do London Lutona ranije ovog tjedna putem Wizz Aira. Sam let je bio besplatan, ali je obitelj zamoljena da plati svoje torbe.

U razgovoru za LBC Edmonds je rekla: "Nisu imali previše prtljage...odrasli su imali po jedan kofer pa su to morali platiti".

- Nisam sigurna što je s ljudima koji nisu imali novca, znate, kako bi prošli? Tko bi platio? Pomislla sam - pa ako nudiš let, pa sigurno mogu ponijeti svoju prtljagu sa sobom?

Glasnogovornik Wizz Aira rekao je: da je kompanija predana pomoći ukrajinskim izbjeglicama i tomu da stignu do svojih konačnih odredišta. Međutim, naša politika navodi daprtljaga podliježu dodatnim cijenama.

Ranije u ožujku, avioprijevoznik je najavio da će osigurati 100.000 besplatnih sjedala iz susjednih zemalja za podršku ukrajinskim izbjeglicama. U priopćenju na web stranici stoji: 'Wizz Air će podržati ukrajinske izbjeglice nudeći im 100.000 besplatnih sjedala na svim letovima kontinentalne Europe koji polaze iz graničnih zemalja Ukrajine (Poljska, Slovačka, Mađarska, Rumunjska).

Na web stranici također piše da je jedna ručna torba (40x30x20 cm) po putniku besplatna, a sve ostale dodatne torbe i usluge mogu se kupiti tijekom ili nakon rezervacije.

VIDEO Stanovnici Donbasa bježe na sigurno dok se ruska raketiranja nastavljaju

Komentara 2

DU
Deleted user
23:49 08.04.2022.

Jako prljavo od Wizz Air-a. Tipična navlakuša jer dobro znaju da izbjeglice nose prtljagu pa ih tu onda oderu

VO
vorda400
23:26 09.04.2022.

Samo posao ništa osobno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije