Naslovnica Vijesti Svijet

Komisija dala novac i za studiju o plutajućem LNG terminalu na Krku

EK jučer je iz fonda pod nazivom Instrument za povezivanje Europe (CEF) odobrila još 550 tisuća eura poduzeću LNG Hrvatska d.o.o. za studiju o mogućem plutajućem LNG terminalu.
15. srpnja 2015. u 07:00 1 komentara 804 prikaza
LNG terminal,Omišalj
Foto: Goran Kovacic/pixsell

Nakon što je u listopadu prošle godine iz istog fonda već odobrila 4,9 milijuna eura za izradu studije izvedivosti LNG terminala u Omišlju na Krku, Europska komisija jučer je iz fonda pod nazivom Instrument za povezivanje Europe (CEF) odobrila još 550 tisuća eura poduzeću LNG Hrvatska d.o.o. za studiju o mogućem plutajućem LNG terminalu.

Osim toga, još jedan hrvatski projekt našao se na popisu 20 projekata energetske infrastrukture koji su jučer odobreni za financiranje kroz CEF. Riječ je o 2,25 milijuna eura dodijeljenih za predinvesticijsku fazu plinovoda Zlobin - Bosiljevo - Sisak - Kozarac - Slobodnica.

>> Za najam kapaciteta LNG terminala na Krku zainteresirano 12 tvrtki

Dijelovi motora
SRCE AUTOMOBILA
Dijelovi motora i zašto ih je bitno poznavati

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar nekakav
    nekakav:

    čovjek sa strane bi lako stekao utisak da eu želi hrvatskoj pomoći. gdje su ti veliki igrači iz plinskog biznisa sad, kad se kreće u posao? nema ih. niti jednog poslovnog čovjeka iz famoznog katara, inače američke priležnice. a niti ... prikaži još!niti iz same amerike, nema exona, haliburtona, nikoga nema. da, oni bi došli kad bi im mi platili, a? rusi grade lng također. zašto ne bi dodatno naplatili što se može? i zaobići ukrajinu, najvećeg lopova i kradljivca u naftnom svijetu? za 10 godina rh ostaje bez 60% domaće proizvodnje plina. i prestaje svaki razgovor o 'našem plinu'.