Naslovnica Vijesti Hrvatska

Komadina o koaliciji sa Živim zidom: Oni su pokazali da žele biti oporba

Bernardić je podsjetio na nedavno predstavljeni SDP-ov prijedlog rješavanja problema ovršenih i blokiranih građana te istaknuo potrebu izrade i provedbe mjera dodatne pomoći blokiranim i ovršenim građanima koje će provoditi jedinice lokalne samouprave
05. svibnja 2018. u 15:26 12 komentara 844 prikaza
Zagreb: Nakon sastanka Predsjedništva SDP-a Zlatko Komadina dao izjavu za medije
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

U Čakovcu je održana 3. Koordinacija načelnika, gradonačelnika i župana SDP-a Hrvatske.

Minimalac Bernardić: Ni jedna plaća ne smije biti manja od 4000 kuna

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić naglasak je stavio na uspješan model najmanje nezaposlenosti i najniže stope iseljavanja koji primjenjuju jedinice lokalne uprave i samouprave gdje je SDP na vlasti, a koji SDP želi primijeniti na području cijele Hrvatske.

Bernardić je podsjetio na nedavno predstavljeni SDP-ov prijedlog rješavanja problema ovršenih i blokiranih građana te istaknuo potrebu izrade i provedbe mjera dodatne pomoći blokiranim i ovršenim građanima koje će provoditi jedinice lokalne samouprave. Iznio je i jasne kriterije koji podrazumijevaju da će se dugovi otpisivati onima koji zaista nemaju, a nikako onima koji imaju vile i jahte.

Prva rasprava bila je na temu Zakona o zaštiti životinja i obveza jedinica lokalne samouprave koju je vodio Alen Prelec, načelnik općine Brdovec. Koordinacija je zaključila da se ovakvim zakonom stavlja prevelik financijski teret na jedinice lokalne samouprave te će u tom smjeru izraditi i predložiti izmjene zakona.

Joško Klisović održao je predavanja „Upravljanje protokolom u lokalnoj i područnoj samoupravi“ i „Održivi razvoj i učinkovito upravljanje lokalnom jedinicom“ nakon čega su uslijedila pitanja i kratka rasprava.

Drugi dan koordinacije otvorio je Marko Vešligaj iznijevši Izvješće o radu uže koordinacije koja je do sada održala dva sastanka te postala Akcijska radna skupina za lokalnu samoupravu. Vešligaj je izrazio zadovoljstvo postotkom usvojenosti Europske povelje o ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini. Povelja je usvojena u objema županijama, kao i u mnogim gradovima i općinama u kojima SDP obnaša vlast.

Stjepan Kovač vodio je raspravu o Zakonu o komunalnom gospodarstvu u kojem SDP vidi prostor za izmjene i dopune koje će omogućiti jedinicama lokalne samouprave učinkovitije funkcioniranje.

Komadina je na pitanje novinara o mogućnosti koalicije sa Živim zidom izjavio da SDP sa svima treba i želi razgovarati, no takve stranke pokazale su da ne žele preuzimati odgovornost, već zadržati poziciju oporbe, za razliku od SDP-a.

Vlada RH Ivica Beti Zašto nema viceva o hrvatskim političarima i što to govori o nama? Mirando Mrsić NADOLAZEĆE REFORME Mrsić poručio: Zakonom o zdravstvenoj zaštiti ugrožava se temeljno pravo na zdravlje Davor Bernardić POVODOM PRAZNIKA RADA Bernardić poručio: Izborit ćemo se za to da minimalna plaća u Hrvatskoj bude 4.000 kuna!
Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
  • barbaizamerike:

    Anketa :SDP a i Zivi Zid ce propasti

  • barbaizamerike:

    Zivi Zid su foleri bez pokrica jer su alkemicari i pricaju price za malu djecu imaju neostvarivih ideja kao naprimjer posudi novac pa ne vrati to ne ide tako

  • barbaizamerike:

    Clanovi SDP stranke ni sami ne vjeruju u sebe i svoj program kako ce onda narod da im vjeruje