Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Minimalac

Bernardić: Ni jedna plaća ne smije biti manja od 4000 kuna

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
02.05.2018.
u 17:57

Na sastanku vodstva SDP-a govorilo se i o velikoj koaliciji, no potom su preko Facebooka pozvali građane da ne nasjedaju na spinove

Minimalna plaća od najmanje četiri tisuće kuna neto te porezne olakšice za poslodavce koji zapošljavaju na neodređeno vrijeme prijedlozi su kojima bi SDP stao na kraj nesigurnim radnim mjestima i potplaćenosti radnica i radnika u Hrvatskoj.

200 bogatih obitelji

Bernardić je s tiskovne konferencije iz središnjice poručio da je došlo vrijeme za smanjivanje razlike između bogatih i siromašnih, a premijera Plenkovića optužio je da pogodovanjem i nepotizmom želi “ostvariti Tuđmanov san o 200 bogatih obitelji”.

– Dok se jedni besramno bogate, drugi su gladni. Dok se neki bogate na sumnjiv način, drugi ne mogu živjeti od pošteno zarađene crkavice. Dok su se neki obogatili sumnjivom privatizacijom, drugi su postali siromašni – kazao je Bernardić.

1/11

Istaknuo je da je tragična činjenica da se Hrvatska nalazi među deset članica Europske unije s najnižom minimalnom plaćom pa čak 100.000 ljudi radi za plaću manju od 3000 kuna, dok je 90 posto novih ugovora sklopljeno na određeno vrijeme. Kako bi se pak potaknulo zapošljavanje na neodređeno, objasnio je Bernardić, SDP predlaže rasterećenje poslodavaca kroz olakšice na plaću od 1,7 posto. A kako bi pak potaknuli poslodavce na zapošljavanje mladih i zapošljavanje za stalno, SDP predlaže oslobađanje od 17 posto doprinosa za sve poslodavce na rok od pet godina koji bi zaposlili mlade do 35 godina za stalno.

Šef SDP-a komentirao je i odluku Visokog trgovačkog suda, koji je prihvatio žalbu Francka i još nekih domaćih i stranih vjerovnika u slučaju Agrokor. Ocijenio je da je riječ o važnom potezu jer je Sud prepoznao da svi vjerovnici nisu imali pošten tretman.

Ništa od velike koalicije

– Ono što je prošli tjedan ustanovljeno vjerojatno je jedna od najvećih afera koja je potresla Agrokor jer je utvrđeno da su oni koji su pisali lex Agrokor, zajedno s Martinom Dalić, poslije isplaćivali naknade temeljem tog zakona kroz savjetničke usluge. Sve je jasno kao suza i mi očekujemo promptnu reakciju DORH-a. To je prvi veliki zadatak, ali i test za novog glavnog državnog odvjetnika – kazao je Bernardić.

Inače, SDP je danas imao i sjednicu Predsjedništva, na kojoj je bila spomenuta i opcija o kojoj se sve više sluša, a to je velika koalicija. Tim povodom SDP je na svom Facebook profilu objavio kako se radio o očitoj namjeri pokušaja destabilizacije stranke i izazivanja negativne reakcije kod simpatizera, članova i birača. Pozvali su građane da ne nasjedaju na spinove.

Ključne riječi

Komentara 22

BL
bluesbob
13:22 02.05.2018.

Kaj ih niste dali kad ste bili na vlasti ljosro?

LU
lukivoda
13:55 02.05.2018.

skini prvo sebi nezasluženu plaču te vrati kaj je do sada preplačeno pa onda kaki

AO
ante.oreskovic75
13:55 02.05.2018.

Kad netko od ovog lika čuje koju pametnu neka mi javi, častim ga tjedan dana!SDP I ŽIVI ZID treba čuvati za pokazivanje generacijama, glupost je zaista beskrajna!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije