Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon smjene Linića

Jovanović: Milanović ima potporu predsjedništva stranke

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/13
07.05.2014.
u 20:14

Pred novinare je izašao i Željko Jovanović i rekao da su se dogovorili da u sljedećim danima i tjednima rade na terenu kako bi ostvarili što bolji rezlultat na izborima i pokazali da su najjača stranka u Hrvatskoj

Nakon današnje sjednice Predsjedništva SDP-a pred novinare je izašao glavni tajnik stranke Igor Dragovan i dao kratku izjavu nakon koje više nije želio odgovarati na pitanja.

 – Na današnjoj sjednici razgovarali smo o smjeni Linića i donijeli smo zaključak u kojem se potpuno okrećemo europskim izborima i potpuno smo posvećeni kampanji za izbore za EU parlament. Pozivamo sve članove i članice stranke da daju svoj maksimalni doprinos da ostvarimo što bolji rezultat na predstojećim izborima – rekao je Igor Dragovan i potvrdio najavu predsjednika Glavnog odbora SDP-a Josipa Leke da će biti održana sjednica Glavnog odbora, ali tek nakon što prođu europski izbori.

Dragovan nije htio odgovoriti na pitanje o čemu će sve biti riječi, no može se pretpostaviti da će se, ako SDP izgubi europske izbore, na odboru potegnuti i pitanje odgovornosti predsjednika stranke Zorana Milanovića.

Inače, Glavni odbor je jedino tijelo SDP-a koje može raspisati prijevremene unutarstranačke izbore ako takav zaključak podrži dvije trećine članova Glavnog odbora (Glavni odbor ima 103 člana).

U ovom trenutku nezahvalno je špekulirati hoće li se nezadovoljnici u stranci odlučiti za tako radikalan korak.

Pred novinare je izašao i Željko Jovanović i rekao da su se dogovorili da u sljedećim danima i tjednima rade na terenu kako bi ostvarili što bolji rezultat na izborima i pokazali da su najjača stranka u Hrvatskoj, a na pitanje novinara ima li predsjednik SDP-a Zoran Milanović i dalje podršku Predsjedništva, Jovanović je rekao: – Da, apsolutno.

Uoči sjednice Predsjedništva, predsjednik Glavnog odbora SDP-a Josip Leko, koji inače nije član Predsjedništva SDP-a, viđen je u zgradi na Iblerovom i znatiželjnim novinarima na njihov upit rekao  da će sazvati sastanak Glavnog odbora na ovu temu. Potpredsjednik stranke Zlatko Komadina prije početka sjednice uputio je još jednom kritiku prema predsjedniku stranke Zoranu Milanoviću rekavši da general koji se olako rješava časnika na koncu ostane sam.

Njegova kolegu iz Rijeke Željka Jovanovića pitali smo misli li isto kao i Komadina .

– Ne mislim, ali u tome i jest snaga SDP-a. Dakle u SDP-u ne mislimo svi isto, a to je garancija da će stranka i dalje jačati i biti pobjednička na svim izborima koji slijede, rekao je Jovanović i još jednom obranio Milanovića rekavši da je on mandatar i prema tome može donositi ovakve odluke. Jovanović je rekao da SDP nije u nikakvoj krizi i da stranka normalno funkcionira.

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić rekao je da je SDP postoji zbog građana i da je najbitnija stabilnost države i da u ovom trenutku želi da što prije dobijemo novog ministra financija.

– Zagrebački SDP će napraviti sve za stabilnost stranke, ali i stabilnost Vlade. A vi uostalom ionako znate da je nikad javno ne komentiram odnose u stranci, ja o tome raspravljam na tijelima stranke, rekao je Bernardić kojeg smo zamolili i za komentar teških riječi koje su pale od riječkih SDP-ovaca Vojka Obersnela i Zlatka Komadine.

 – Snaga SDP-a je u različitom mišljenju jer razgovorom s ljudima koji imaju različito mišljenje možete doći do kvalitetnih odluka – rekao je Bernardić.

Rajko Ostojić je rekao da na današnjem sastanku želi čuti nove detalje vezane uz Linićevu smjenu.

>> Slavko Linić nakon smjene uputio zahtjev za aktivacijom saborskog mandata

>> Pogledajte kako je otišao Linić

Komentara 75

NV
novo vriijeme
17:48 07.05.2014.

Gle tko je imao najviše koristi od Linića, onaj koga najviše boli pa se najviše glasa Pusićka i Riječani. Sad bi bilo zanimljivo vidjeti koliko je sredstava Ministarstvo financija dodjelilo ovoj ekipi i koliko poreza oprostilo. Možda bi se i pridružili Linićevim istragama.

L0
luena 01
17:54 07.05.2014.

Jovanovic .SDP nije u krizi, Oni ce ponavljat isto na dan izbora, i kad izgube izbore ,i kad se raspadnu da nisu u krizi... >:-)) Jovo stani pored ogledalo ,sta vidis?!

VA
vadis
18:08 07.05.2014.

Milanovic ima pravo birati suradnike, on je premijer, zar ne? On je glavni i odgovorni kako Vlada vlada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije