Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Globalno pitanje
Povratak na članak

Kolinda Grabar-Kitarović o migrantskoj krizi razgovarala s glavnim tajnikom UN-a

U razgovorima je naglasila kako je riječ ne samo o hrvatskom, već i o europskom i globalnom pitanju koje tako treba i rješavati, polazeći od samih uzroka migrantske krize.

Komentari 83

LE
LeandroZG
18:00 19.09.2015.

Demokracija ili doslovni prijevod vladavina naroda je prestala biti vladavina naroda kad politicari rade upravo suprotno od volje 90% istog tog naroda. U prvom valu "izbjeglica" evidentirano je njih 1050 od kojih 750 muskaraca. Mi narod...

VL
BK
branko-kockica
16:48 19.09.2015.

Presjednica spašava što se spasiti da i pokušava održati diplomatske odnose sa svijetom koje Milanović na dnevnoj razini uništava svojim bezobrazlukom, prijetnjama, cirkusiranjima, nadmudrivanjima i kaubojštinom. Radi jedino što može, a žalost ne može puno, tako da smo ostavljeni na milost i nemilost iskompleksiranom Zoki, frustriranom Ostoji i Vesnu "baš me briga za sve osim za mene" Pusić.

VL
DU
Deleted user
17:19 19.09.2015.

Svakako dobra ideja ali..... UN ima malo za reci o tome jer oni se obicno izvlace da je njihov jedini cilj sprijeciti svjetske ratove. Direktniji nacin ako se to tako moze nazvati bi bilo da se u sklopu EU daEU da do znanja ovima koji su stvorili takve krize neka i plate za njih. Sigurno bi se i Donald Trump slozio sa tim? John McCain i njemu slicni bi negodovali .... Stvore probleme a onda pobjegnu od odgovornosti.

VL
VE
Vecernjijezlo
17:12 19.09.2015.

Komšije kako je u otadzbini, ima li kod vas izbjeglica? Na portalu sve komšije

VL
DD
ddh
21:20 19.09.2015.

Opet vrijedi za vjerojatno crvenu t.zv. " novinarku" isto. Drugarice Buva, Predsjednica za vas nije Kolinda Grabar Kitarovic nego predsjednica ili gdja. Kolinda Grabar Kitarovic. To ste trebali, ako ste imali i malo kucnog odgoja vec nauciti. Ali s obzirom na vasu ideolosku pripadnost je nekulturno obracanje nasoj Predsjdnici i za razumjeti. Crvena boja i kulturno ponasanje neidu jedni s drugim. Covjek je ili crvene orijentacije ili je kulturan. Oboje je nemoguce.

VL
CR
crocro
18:43 19.09.2015.

Sramotno je da predstavnici Hrvatske vlade ne samo napadaju djelokrug posla predsjednice, već je omalovažavaju i to ne samo nju nego i njezin kabinet, pakriraju uredu predsjednice nekompetentnost i paralelni sustav vladanja državom, hoće rukovoditi vojskom u vrijeme kada i kako hoće, negirajući nadležnosti predsjednice, ubacujući vladu u prvi plan i kompetenciju u cijelosti nad svime i svačime i u svako vrijeme. Bilo bi ih zanimljivo pitati da li predsjednica uopće ima kakve ovlasti i koje su to ovlasti. Ali isto tako valja objaviti podatak koliko je građana glasovalo za predsjednicu na izborima. Ovo negiranje predsjednice i njezine kompetencije i egoistično stavljanje sebe u prvi plan, moglo bi se na ovim izborima, vladi odbiti od glavu. Umjesto da diplomatski surađuju s predsjednicom oni pokazuju mišiće i stavljaju na znanje tko je gazda u kući. Ali zašto se predsjednica Republike Hrvatske zove baš predsjednica Republike Hrvatske? Zato što upravo predsjeda Republikom Hrvatskom i predstavlja Republiku Hrvatsku. Zar bi oni htjeli da se mjesto predsjednice zove "Glavna tajnica Republike Hrvatske za zaštitu interesa i rada vlade Republike Hrvatske" Zato vlada prema predsjednici Republike treba ublažiti retoriku, mudro surađivati s predsjednicom i pronaći modele koji zadovoljavaju obje strane kao i građane Republike Hrvatske. Radi se o ogromnom broju građana kojima je krivo i žao što se tako odnosi prema predsjednici, a ta ogromna većina koja je birala predsjednicu na izborima, mogla bi na slijedećim izborima opet donijeti "presudu" s kojom vlada neće biti zadovoljna.

VL
PA
pavo
18:43 19.09.2015.

Jedno sjajno riešenje. Organizirati charter prievoz zrakoplovima u njemačke gradove, u Švedsku, Nizozemsku i sve europske zemlje koje su krajnji cilj migrantima i koje izjavljuju kako su ih spremne prihvatiti. Umjesto dovodjenja u prihvatne centre u Hrvatskoj migrante treba dovoditi u zračnu luku Osiek ili Zagreb. Ako imaju novaca za taxi sigurno će s radošću kupiti povoljne zrakoplovne karte i doći u ciljne zemlje ne mrcvareći se. Za one koji nemaju novaca treba osnovati fond, odnosno otvoriti račun, na koji će se iz cielog svieta moći uplaćivati donacije od čega bi im se mogle kupiti zrakoplovne karte. Moramo to učiniti čim prije. Na taj način bi se ostvario i ozbiljan prihod za Croatia airlines, koja bi mogla iznajmiti dodatne zrakoplove zajedno s posadama. Sjetiti će se toga netko i u Madjarskoj i u Srbiji, Makedoniji, Grčkoj ili Turskoj, pa će u Njemačku, Švedsku i t.d. migranti na taj način stizati uredno i bez muke,i moći će ih s lako primiti i evidentirati i razporediti. Prestati će potreba za bodljikavim žicama i izbjegnuti će se patnja stotina tisuća ljudi, a u zemljama kroz koje sad migranti prolaze, moći će se sanirati štete i nastaviti normalno živjeti. Ako budu Njemačka, Švedska i ostale ciljne zemlje objavile kako ne žele primati zrakoplove, onda bi to značilo kako su promienile politiku i migranti im više nisu dobro došli. Ta informacija bi se proširila putem medija i većina migranata bi prestala kretati na put.

VL
KA
KapetanMikulaMali
18:34 19.09.2015.

Možda on pošalje vojsku, kao u Srebrenici ...

VL
SL
sly7
16:50 19.09.2015.

predsjednica nas jedina pokušava izvući iz ovoga

VL
Avatar Tacticool
Tacticool
20:42 19.09.2015.

U Predsjednici vidim dostojantsvo, dijalog, razum, tolerantnost, strpljenje, nadu, mir, kulturu, širokogrudnost, otvorenost, znanje, skromnost i na kraju odlučnost. Ponos moderne demokratske civilizirane Hrvatske.

VL
Avatar deLusion
deLusion
16:44 19.09.2015.

Kao što znamo na području Njemačke svojedobno je ubijen izvjesni gospodin Đureković. Protiv izvršitelja ali i organizatora, kao i političkih struktura odgovornih za ubojstvo tog njemačkog državljana u Njemačkoj se trenutno vodi sudski postupak. Što mislite, što će se desiti ako, ne dao Bog, dođe do sličnih situacija a počinitelji budu migranti koje Republika Hrvatska u velikom broju, bez provjere identiteta (velikom broju se ni ime ne zna a vršljaju slobodno uokolo) organizirano (dakle, svjesnim postupcima nadležnih institucija) na silu (što osobno tvrdi premijer) distribuira državama EU koje itekako znaju koji zakoni unutar EU vrijede? Eto. Razmišljajte.

VL
SL
sly7
16:51 19.09.2015.

da nema nje pukli i propali bi već odavno, al hvala Bogu pa nam ona daje nadu da će se sve riješit

VL
Avatar juricamesko
juricamesko
20:33 19.09.2015.

barem netko pokušava spasiti Hrvatsku od sramote koju joj pravi nadobudni premujer. posvadio nas je sa svim susjedima koji su nam pomagali kada je bilo najteže.u Domovinskom ratu najviše nam je pomogla mađarska,austrija i njemačka a sada bijesne na nas.emigranti će proći a posljedice svađe ostati.

VL
UN
unbekant
21:37 19.09.2015.

Danas s obitelji u Belgiji,pa malo ma kavicu u svoju firmu ili tvrtku,pa malo se sjetila stari vremena s Bin-Kumom,pa sutra u Njujork,pa tako malo lasanja po svjetu o trosku nas porezni obaveznika,kako nas je dragi Bog kaznijo,ko ce ovaj cirkus gledati jos 3,5 godine,netreba nam gora kazna..............

VL
AA
aabbcc
01:30 21.09.2015.

migrantskoj krizi ___ Da nije pogresno razgovarala, jer to nije isto kao razgovarati o izbjeglickoj krizi. Migrantska kriza bi bila ako im se Hrvati pridruze za Njemacku.

VL
Avatar Honduras
Honduras
21:42 20.09.2015.

ova žena svakim svojim potezom pokazuje da je prava katastrofa od "predsjednika". njene najvažnije državničke odluke su bile izbor pločica za kupaonu... i vrste piva nakon ručka. prava katastrofa!!!

VL
DU
Deleted user
11:56 20.09.2015.

Sto radi predsjednica? Ona je poslala Hebrangovi da prica gluposti... Želi biti kandidat za UN a pucala bi na izbjeglice. To je bio pucanj sebi u nogu. Jer Merkel razgovara sa milovanovicem a ne s njom. Trebalo joj tri dana poslije posjete njemackoj da kaze o čemu su pričali, nije bilo reklama kao inače. Zašto večernji nije donio vijest da se u Briselu raspravlja o raspodjeli i preuzimanju izbjeglica? EK radi isto sa milovanovicem... Ali vi idite na izbore i izaberite udbinog doušnika i vasa diplomu.

VL
Avatar Honduras
Honduras
21:48 20.09.2015.

ova žena je htjela poslati naoružanu vojsku na ove jadne ljude koji bježe od rata!!! i to je sasvim u skladu sa njenom izjavom od prije godinu dana kada su ameri iz aviona raketama pobili 15 afganistanskih svatova (8 žene i sitne djece) - tada je kao nekakva pomoćnica zamjenice tajnice zamjenika šefa nato-a izjavila da je to sasvim ok... jer greške se događaju.. i da to nije ništa strašno... UŽAS od žene!!!

VL
Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
09:17 20.09.2015.

pokrenuti opoziv kolinde jer izmišljava ratno stanje i kaos - kako bi hdz profitirao kao i 90tih na patnji naroda. to je kriminalno djelo.

VL
Avatar dobry
dobry
21:45 19.09.2015.

Što,zar još nije u bojovničkoj odori, kao što je bila prilikom posjete Afganistanu!?

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.