Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Globalno pitanje

Kolinda Grabar-Kitarović o migrantskoj krizi razgovarala s glavnim tajnikom UN-a

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
19.09.2015.
u 16:38

U razgovorima je naglasila kako je riječ ne samo o hrvatskom, već i o europskom i globalnom pitanju koje tako treba i rješavati, polazeći od samih uzroka migrantske krize.

‎Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović razgovarala je danas s glavnim tajnikom Ujedinjenih naroda Ban Ki-moonom i nekoliko državnika o migrantskoj krizi, priopćeno je iz Ureda predsjednice. 

U razgovorima je naglasila kako je riječ ne samo o hrvatskom, već i o europskom i globalnom pitanju koje tako treba i rješavati, polazeći od samih uzroka migrantske krize. Dodala je kako će  Hrvatska na tome ustrajati. 

'Predsjednica će svoj skori boravak u New Yorku povodom jesenskog zasjedanja Opće skupštine UN-a i niza sastanaka na vrhu, posebice onih o razvojnim i sigurnosnim temama, iskoristiti za daljnje razgovore o iznalaženju europskog i  globalnog odgovora na ovu krizu' , stoji u priopćenju.

Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>>Kolinda Grabar-Kitarović: Očekuje se da će u sljedeća dva dana doći još 40 tisuća ljudi

>>'Moramo pokazati humanost i pomoći tim ljudima, ali moramo i čuvati stabilnost RH'

Komentara 83

LE
LeandroZG
18:00 19.09.2015.

Demokracija ili doslovni prijevod vladavina naroda je prestala biti vladavina naroda kad politicari rade upravo suprotno od volje 90% istog tog naroda. U prvom valu "izbjeglica" evidentirano je njih 1050 od kojih 750 muskaraca. Mi narod...

DU
Deleted user
17:19 19.09.2015.

Svakako dobra ideja ali..... UN ima malo za reci o tome jer oni se obicno izvlace da je njihov jedini cilj sprijeciti svjetske ratove. Direktniji nacin ako se to tako moze nazvati bi bilo da se u sklopu EU daEU da do znanja ovima koji su stvorili takve krize neka i plate za njih. Sigurno bi se i Donald Trump slozio sa tim? John McCain i njemu slicni bi negodovali .... Stvore probleme a onda pobjegnu od odgovornosti.

BK
branko-kockica
16:48 19.09.2015.

Presjednica spašava što se spasiti da i pokušava održati diplomatske odnose sa svijetom koje Milanović na dnevnoj razini uništava svojim bezobrazlukom, prijetnjama, cirkusiranjima, nadmudrivanjima i kaubojštinom. Radi jedino što može, a žalost ne može puno, tako da smo ostavljeni na milost i nemilost iskompleksiranom Zoki, frustriranom Ostoji i Vesnu "baš me briga za sve osim za mene" Pusić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije