Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSUDILA IZJAVE

Predsjednica o smjeni Loše: 'Treba smirivati situaciju, a ne provocirati'

19.01.2011., HIP, Teslina 10, Zagreb - Hrvatski pisac, politicar i admiral u mirovini Davor Domazet Loso odrzao je konferenciju za medije povodom ponovnog otvaranja istrage te izvida o njegovoj ulozi u akciji Medacki dzep.  Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
15.09.2017.
u 15:56

Dodala je da Domazeta, koji ju je kritizirao i "davao prilično teške optužbe" nije htjela ranije smijeniti "da ne ispadne nešto osobno".

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u petak da je admirala Davora Domazeta Lošu smijenila iz svog savjetničkog tijela jer želi smiriti napetosti sa Slovenijom usred spora dviju država oko provedbe sporne međunarodne arbitraže o granici.

Domazet Lošo, koji je član predsjedničina Vijeća za obranu i nacionalnu sigurnost, izjavio je da bi "hrvatska pješadija za 48 sati mogla biti u Ljubljani" i da je "u geostrateškom smislu Slovenija samo privjesak Hrvatske".

"Na takvo 17 godina dugo ucjenjivanje Hrvatske, koje zapravo traje još od Domovinskog rata, može se odgovoriti na jedini način na koji oni razumiju – a to je za oktavu više", rekao je umirovljeni admiral.

Grabar-Kitarović smatra da su te izjave "apsolutno neprihvatljive, uvredljive prema Sloveniji i huškačke".

"Politika je državnog vrha i oporbe da treba smirivati situaciju, a ne pozivati na sukobe i incidente i ne provocirati reakcije iz Slovenije takvoga tipa", rekla je predsjednica novinarima na Malti gdje je sudjelovala na sastanku europskih predsjednika.

Dodala je da Domazeta, koji ju je kritizirao i "davao prilično teške optužbe" nije htjela ranije smijeniti "da ne ispadne nešto osobno".

"Ali u ovom trenutku ne mogu dopustiti da se narušavaju odnosi između dviju država i da u tome sudjeluje član mog savjetodavnog tijela", rekla je.

Komentara 298

SU
suziq
11:26 15.09.2017.

u EU nemamo nikakav ugled, zadnja smo rupa na svirali, udaraju nas gdje stignu svi susjedi od Zlovenaca, Mađara, srba, pa čak i vehabije iz BiH, pa zar vas političare nije ni malo sram???

2F
2fast4u
11:21 15.09.2017.

eto kako u Hrvatskoj prolaze oni koji nisu poslušne sluge, napokon je netko bahatim Slovencima na skroz pristojan način rekao što ih ide, ali to se u ovoj zemlji ne smije, zato nas i šamara tko stigne, čak i para država BiH. sa ovakim vođama totalno smo izgubili dostojanstvo.

BI
bitfojc
11:22 15.09.2017.

vidiš Lošo što se desi kad nemaš podanički mentalitet?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije