Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Forbesova lista

Grabar-Kitarović 39. najmoćnija žena, iza nje Beyonce, Hillary Clinton, Taylor Swift...

Kolinda Grabar-Kitarović i Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
02.11.2017.
u 08:29

Prvo mjesto i dalje drži njemačka kancelarka Angela Merkel, dok je na drugom mjestu britanska premijerka Theresa May koja se prvi put pojavljuje na ovoj godišnjoj Forbesovoj listi.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović 39. je na Forbesovoj listi najmoćnijih žena na svijetu. 

''Najmlađa predsjednica Hrvatske, kao i prva žena izabrana za taj položaj, Grabar-Kitarović nastavlja jačati svoju poziciju na međunarodnoj sceni ove godine radeći s predsjednikom Donaldom Trumpom i SAD-om kako bi se izgradilo američko postrojenje za uvoz ukapljenog plina na otoku Krku na Mediteranu, kojim bi se godišnje isporučivalo do dvije milijarde kubičnih metara plina za zapadnu Europu'', navodi Forbes i dodaje da bi to trebalo pomoći energetskoj neovisnosti Europe od Rusije. 

Kolinda Grabar-Kitarović i Vladimir Putin
1/12

U kratkom opisu Forbes navodi i da se Grabar-Kitarović, bivša ministrica vanjskih poslova i ambasadorica u SAD-u, prošle godine sastala s iranskim predsjednikom Hassanom Rouhanijem na razgovoru o jačanju diplomatskih veza. 

Prvo mjesto i dalje drži njemačka kancelarka Angela Merkel, dok je na drugom mjestu britanska premijerka Theresa May koja se prvi put pojavljuje na ovoj godišnjoj Forbesovoj listi. 

Iza hrvatske predsjednice našle su se Beyonce Knowles koja je na 50. mjestu, Hillary Clinton (65. mjesto), supruga Marka Zuckerberga Priscilla Chan (69. mjesto), Taylor Swift (85. mjesto), J.K. Rowling (88. mjesto)...

Lista najmoćnijih žena temelji se na novcu, medijskoj prisutnosti i utjecaju, a tko se sve našao na njoj – pogledajte OVDJE

Komentara 150

LU
lunar777
09:21 02.11.2017.

Da je najgora, za razliku od ona dva filokomunista prije nje na mjestu predsjednika RH je premija.

TR
tramontana
09:09 02.11.2017.

neću da ovo čujen........oću da budeš prva.

Avatar superhik74
superhik74
13:40 02.11.2017.

Je li to lista onog istog Forbes-a koji je stavio Ivicu Todorica duznog skoro 8 milijardi Eura kao "najbogatijeg" Hrvata ? Penzioneri koji kopaju po kontejnerima su bogatiji od njega jer nemaju dug. To je lista pranja mozga a koliko je pouzdana pokazuje najbolje primjer Todorica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije