Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
petu godinu zaredom

Forbes opet proglasio Merkel najmoćnijom ženom na svijetu

Angela Merkel
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
26.05.2015.
u 23:41

Drugo mjesto od 100 najutjecajnijih pripalo je prošlogodišnjoj šestoj Hillary Clinton, a treće Melindi Gates

Njemačka kancelarka Angela Merkel i petu je godinu zaredom proglašena najmoćnijom ženom na svijetu po izboru magazina Forbes. 

– Merkel je u prosincu prošle godine osvojila treći četverogodišnji mandat na čelu najdinamičnije zemlje u Europi – objasnio je Forbes zbog čega je njihov izbor ove godine ponovno pao na njemačku kancelarku.

Drugo mjesto pripalo je prošlogodišnjoj šestoj Hillary Clinton, a treće Melindi Gates. Četvrta je predsjednica Središnje banke Sjedinjenih Država Janet Yellen, a peta Mary Barra, generalna direktorica General Motorsa. S tog je mjesta istisnula direktoricu Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Christine Lagarde koja je pala na 6. mjesto dok se brazilska predsjednica Dilma Rousseff smjestila na 7. poziciju. Osma je Sheryl Sandberg, deveta Susan Wojcicki, a 10. prva dama SAD-a Michelle Obama.

Ove se godine na popisu 100 najutjecajnijih žena našlo i 19 novih imena. Među njima je i američka pjevačica Taylor Swift koja je sa 25 godina najmlađa na listi koja broji osam predsjednica država i 15 milijarderki.

>>Saudijski princ: Forbes griješi, puno sam bogatiji nego što misle

Ključne riječi

Komentara 12

DU
Deleted user
08:06 27.05.2015.

Žena iz Istočne Njemačke koja ne žali za komunizmom I zna kako biti suosjećajan prema onima kojima je pomoć potrebna, dok istovremeno vodi najrazvijeniju I najuspješniju ekonomiju u Europi.

LA
LANA555
23:59 26.05.2015.

Zena pametna obicna zna radit svoj poso.Nebi bila tolko dugo na tom polozaju da nije ok.Sviza mi se sto je obicna zena i odjeva se ko obicni covjek.

KA
KaraMarko
05:09 27.05.2015.

Stednja osnovana na punoj zaposlenosti u cijeloj europi ne donosi rezultate a kaj ce biti ona kad se cijela europa okrene protiv babe uskoro

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije