Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomaže prijatelju

Koliko je Ivica Todorić platio guverneru Rohatinskom?

'01.12.2009., Zagreb - Agrokor, tiskovna konferencija. Ljerka Puljic, starija izvrsna dopredsjednica koncerna Agrokor, Ivica Todoric, predsjednik Agrokor koncerna, Piruska Canjuga, izvrsna potpredsjed
Foto: 'Tatjana Tadic/PD/PIXSELL'
1/3
Autori: Ljubica Gatarić, Gojko Drljača, Josip Bohutinski
30.08.2011.
u 22:45

Prodaja je zaključena ovog ljeta, i to u jeku špekulacija o ulasku guvernera u političku kampanju

Supruga guvernera Hrvatske narodne banke Marija Rohatinski povukla se iz biznisa te je prodala svoju malu špeditersku tvrtku najbogatijem hrvatskom poduzetniku Ivici Todoriću. Vrijednost te poslovne transakcije nije objavljena, ali događaj je potaknuo nova nagađanja o odnosu dvojice moćnih ljudi u Hrvatskoj, utjecajnog guvernera središnje banke Rohatinskog i najbogatijeg Hrvata Todorića.

Prodaja je zaključena ovog ljeta, i to u jeku špekulacija o ulasku guvernera u političku kampanju, ali i sve češćih napada na njega. Posljednji je tako došao iz redova vladajuće koalicije, od Josipa Friščića, prvaka HSS-a, koji je pozvao Državno odvjetništvo da uđe u banke i ispita njihovu povezanost sa stranim vlasnicima i pojedine transakcije. Ima li se na umu da kontrolori HNB-a sjede u velikim bankama barem četiri-pet mjeseci godišnje, to je ujedno jasna kritika na račun guvernera i otvorena sumnja da ne radi svoj posao kako treba.

Poznato je da Rohatinski odlazi s čelne pozicije HNB-a sredinom 2012. i zasad nije pokazao ambiciju da odradi i treći mandat, premda bi ga neki političari iz oporbenih redova rado vidjeli na tom mjestu barem do ulaska Hrvatske u EU i stabiliziranja eurozone. U tom kontekstu, prodaja obiteljske tvrtke Ivici Todoriću otvara niz pitanja: zašto se o tome šutjelo, za koji je iznos tvrtka prodana, je li sada Agrokor stanodavac obitelji Rohatinski jer ima naznaka da je kuća u kojoj guverner živi bila u vlasništvu tvrtke? Netipično za njega, sam guverner jučer je izabrao šutnju, a slično su reagirali i u Agrokoru, poručivši tek da su i prije kupovali manje tvrtke te se oko toga nije stvarala pompa.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od srijede

Komentara 43

MI
mica1111
23:01 30.08.2011.

...svašta,a trebali ste samo otići u sudski registar i zatražiti spis i utvrditi sve iz javnobilježničke isprave... ...jel prodata i za koliko...ili je samo ustupljena bez naknade... ...ovako je lakše samo nagađati...jadno...:)))

SA
sasoon
23:56 30.08.2011.

I onda vi i dalje dizite Rohatinskog u nebesa. On je jedan od najodgovornijih za unistenje hrvatske proizvodnje. I da li bi ga bankari proglasavali najboljim guvernerom da ne radi njima u korist...

Avatar alien79
alien79
02:57 31.08.2011.

Ugušili se u novcima dabogda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije