Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba protiv epidemije

Kolarić: Bilo bi dobro da se cijepimo da izbjegnemo treći val

Branko Kolarić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/5
06.02.2021.
u 20:21

Komentirao je mjere koje su na snazi u Hrvatskoj i rekao je da one imaju dobar efekt, puno je bolje nego što je bilo

Dobili smo još jedno cjepivo i to je sjajna vijest, no ne sviđa mi se što su doze prilično male, rekao je u Dnevniku HRT-a profesor Branko Kolarić, član Vladina Znanstvenog savjeta. Pojasnio je da ovo cjepivo ima nešto manju učinkovitost u sprečavanju bolesti, ali istraživanja su pokazala da oni koji su se cijepili, a ipak su se zarazili, nisu razvili teži oblik bolesti i nisu završili u bolnici. Istaknuo je kako je u ovom trenutku najbolje ono cjepivo do kojeg prvo dođemo.

Što se tiče starijih od 65 godina, rekao je u istraživanju nije bilo obuhvaćeno dovoljno osoba te dobi da bi se dokazala učinkovitost. - AstraZeneca provodi dodatna istraživanja o učinkovitosti na osobama starije životne dobi i vjerujem da će biti jednako učinkovito, nešto manje nego u mlađoj životnoj dobi jer stariji inače imaju nešto lošiji imunološki odgovor, ali ne može biti neučinkovito - rekao je. 

Video: Markotić, Capak i Božinović cijepili su se protiv koronavirusa pred kamerama

Kolarić je naglasio da ako cjepivo ne spriječi zarazu, spriječit će teže oblike bolesti. Osvrnuo se na rusko i kinesko cjepivo, smatra da EU treba razmotriti nabavu svih cjepiva koja mogu proći registraciju.  - Cilj nam je što brže doći do što više doza cjepiva. Bilo bi dobro da se cijepimo da izbjegnemo treći val - dodao je. 

Komentirao je mjere koje su na snazi u Hrvatskoj i rekao je da one imaju dobar efekt, puno je bolje nego što je bilo. Skeptičan je što se tiče velikog popuštanja mjera zbog brzoširećih sojeva, dodao je kako tu treba biti vrlo oprezan. 

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Kupujem izbore COVID dodatkom
Kupujem izbore COVID dodatkom
21:02 06.02.2021.

Pa je li ovo zona sumraka? Sad je od jednom cjepivo postalo rješenje. A zaboravili su da cijepljeni: nisu 100% zaštićeni, mogu dobiti Covid, definitivno mogu prenositi Covid i nisu doživotno zaštićeni. Da ne govorimo da su jedino u opasnosti stariji, a mlađi prošeću Coronu. Pa o čemu mi onda pričamo?!

PP
penelopea_ppc
21:07 06.02.2021.

Znaci jednu jedinu osobu koju poznajem koja je imala coronu i koja se cijepila Pfizerovim cjepivom, to je moja kolega u klinici ovdje u CH. Dobila je coronu od supruga, i bila kuci u izolaciji dva dana, tri dana u u Covid bolnici, i 10 dana na bolovanju i vratila se na posao. Nakon tjedan dana se cijepila i skocila joj temperatura 40 gradi veli, ali doktor joj je rekao da je to normalno posto je ''preboljela'' coronu. A sada kaze da se osjeca kao da je sleper presao preko nje, i stalno se tako osjeca otkada se cijepila, permanentno stanje kronicnoga umora, ali jos mora primiti jednu vakcinu, i da ne zna kako ce to izdrzati veli. Inace svaki cas je na bolovanju i pita ferije unaprijed,otkada se cijepila, nema je nikako, pojavi se dva dana, i pet dana boluje. Toliko, samo da znate dragi gradjani kako vam izgleda to famozno cijepljelje protiv ''corone virusa''!

ZP
Zabranjen pristup
20:54 06.02.2021.

ugasite tv i nema valova nikakvih,sve je lijepo vani..priroda,zivotinje sve je super..valovi su samo u glavama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije