Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI ZASTUPNIK

Kolakušić pred EU parlamentom osudio Trudeaua: 'Kanada je zbog vas postala diktatura najgore vrste'

Foto: Youtube screenshot
1/3
24.03.2022.
u 11:30

Kanada je nekada bila simbol modernog svijeta, a pod vašim je vodstvom kvazi-liberalne čizme postala simbol kršenja temeljnih ljudskih prava, poručio je

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Mislav Kolakušić danas je u govoru u Bruxellesu oštro osudio vladavinu kanadskog premijera Justina Trudeaua te ju nazvao ''diktaturom najgore vrste''. 

Podsjetimo, u kanadskom gradu Ottawi tjednima su vladali prosvjedi protiv koronamjera, a završili su nakon 24 dana blokade. Uhićeno je 190 prosvjednika, a policija ih je i tjerala paprenim sprejom i rušila njihova 'skloništa'.

Kolakušić je, obraćajući se Parlamentu, kazao kako Trudeau gazi temeljne vrijednosti za koje su se građani borili stoljećima.

- Sloboda, pravo izbora, pravo na život i zdravlje, pravo na rad za mnoge od nas su temeljna ljudska prava za koja su milijuni naših građana dali svoje živote. Za obranu naših prava i prava naše djece koje smo stjecali stoljećima, brojni od nas - uključujući i mene, spremni smo riskirati vlastitu slobodu i vlastite živote - kazao je. 

- Nažalost, danas su među nama i oni koji gaze te temeljne vrijednosti. Kanada je nekada bila simbol modernog svijeta, a pod vašim je vodstvom kvazi-liberalne čizme postala simbol kršenja temeljnih ljudskih prava. Gledali smo kako konjima gaze žene, kako samohranim roditeljima blokirate račune da ne mogu platiti račune, školovanja, rate kredita za svoje domove. Za vas su to možda liberalne metode, no za mnoge građane svijeta to je diktatura najgore vrste - obratio se Kolakušić premijeru, misleći na situaciju kada je Trudeau zamrznuo račune prosvjednika i donatora aktivirajući Zakon o izvanrednim situcijama. 

- Budite uvjereni da da građani svijeta zajendno mogu zaustaviti svaki režim koji želi uništiti slobodu građana, bilo bombama, bilo štetnim farmaceutskim proizvodima - poručio je Kolakušić.

>> VIDEO Čelni čovjek europske diplomacije: 'Sve će biti odlučeno u sljedećih 15 dana'

Komentara 8

14
1.4142136
13:54 24.03.2022.

Bravo kola.To je govor antifašista.

ŠI
Šiba
14:40 24.03.2022.

Bravo onaj točno rečeno tko to ne razumije i ne shvaća neka se poklopi ušima jer mu je inteligencija na razini primata

V0
Vlaskoulicanec3.0
12:35 24.03.2022.

Bravo!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije