Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priprema za izbore

Kolakušić osniva europsku stranku, a potom će i hrvatsku

Zagreb: Sučeljavanje svih 11 predsjedničkih kandidata
Igor Kralj/PIXSELL
02.08.2021.
u 23:23

Kolakušić je u intervjuu za Startnews početkom srpnja najavio da je među pokretačima nove europske političke stranke, a onda će stranku osnovati i na hrvatskoj razini.

– Komisija ne smatra korupciju u Hrvatskoj dovoljno velikim problemom da poduzme konkretne mjere i nazove stvari svojim imenom. Takvo izvješće ne iznenađuje s obzirom na to da je HDZ dio Europske pučke stranke i kao takav dio vladajuće koalicije u Europskoj komisiji i Europskom parlamentu – prokomentirao je nezavisni zastupnik u Europskom parlamentu Mislav Kolakušić izvješće Europske komisije o vladavini prava u Hrvatskoj. Jedan je to od njegovih istupa kojima si u posljednje vrijeme očito pokušava popločiti put prema parlamentarnim izborima za tri godine. Kolakušić je u intervjuu za Startnews početkom srpnja najavio da je među pokretačima nove europske političke stranke, a onda će stranku osnovati i na hrvatskoj razini. To je, kako je objasnio, nova politička grupacija koja zagovara nacionalizam, odnosno suverenizam, što znači da svaka država bude jaka kao što je nekad bila. Globalizam ide prema brisanju država, pa pojedine države, kazao je, postaju sve siromašnije.

– Naizgled ljudi imaju više, ali su u kreditima koji gotovo dostižu iznose plaća – rekao je Kolakušić, koji ima oko 165.000 pratitelja na Facebook stranici “Građani za Mislava Kolakušića”. Istina se, smatra, zatire, ne samo u Hrvatskoj nego i u Europi i cijelom svijetu. Planira zato s istomišljenicima iz više zemalja registrirati europsku stranku, a cilj je okupiti male stranke kojima je važna sloboda govora, mišljenja i djelovanja. Planira se nakon isteka mandata u EU parlamentu vratiti u Hrvatsku i nastaviti političko djelovanje. Ne smije se, napomenuo je, ići u rasipanje glasova, a moglo bi doći i do suradnje sa Živim zidom.

– Bez novca politike nema – dodao je i otkrio da mu je u planu osnivanje europske političke stranke koja se financira novcem Europske unije, a zatim osnivanje hrvatske nacionalne stranke te izlazak na parlamentarne izbore.

VIDEO Zvane Brumnić nakon isključenja iz SDP-a: Grbin sve ovo radi zbog skrivanja vlastite nesposobnosti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije