Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDNA OD PRVIH

Kokina piletina dobila oznaku 'antibiotik free'

Varaždin: Ministrica Vučković obišla pogon tvrtke Koka d.d. i i označila proizvod oznakom dokazane kvalitete
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
30.03.2023.
u 16:16

Uz certifikate "Proizvedeno bez uporabe antibiotika" te Meso hrvatskih farmi, Koka, podsjetimo, odnedavno ima i cetrifikat Dokazana kvaliteta, te vlastiti znak "5 HR"

Tvrtka Koka, koja posluje u sastavu Grupe Vindija, ispunila je sve uvjete za certificiranje proizvoda pod brendom Cekin oznakom "Proizvedeno bez uporabe antibiotika", priopćili su iz Koke. Ističu kako su jedna od prvih domaćih prehrambenih kompanija s tom potvrdom kvalitete, koju dodjeljuje certifikacijska kuća DNV Adriatica d.o.o. na temelju STP 80 specifikacije za uzgoj bez antibiotika.

- "Antibiotik free" certifikat od sada će nositi 49 različitih proizvoda svježeg mesa brenda Cekin među kojima su dobro poznati klasici poput cijelih pilića i ostali proizvodi iz rasjeka. Proizvod koji se certificira kao "antibiotik free" mora se jasno identificirati u cijelom lancu proizvodnje, koji počinje na farmi, a proteže se kroz ishranu peradi te brigu o zdravlju pilića pa sve do prerađivačkih procesa, kontrole i pakiranja. Pritom je jedan od najvažnijih čimbenika upravo sama ishrana peradi, koja utječe na sastav mesa i proizvoda, kao i vrlo rigorozno kontrolirana i provođena tehnologija na samim farmama. Riječ je o pomnoj kontroli procesa ispitivanja i identifikacije te samoj kontroli mjerne opreme, kao i rukovanju, pakiranju, skladištenju i dostavi - kazali su iz Koke.

- Besprijekorna kvaliteta proizvoda i briga o dobrobiti i zdravlju potrošača za nas je apsolutni prioritet. Stoga svakodnevno na razini cijele Grupe pomičemo granice u procesima uzgoja, kontrole, pakiranja i označavanja naših proizvoda, a sve s ciljem osiguravanja beskompromisne pouzdanosti koja nas na domaćem tržištu i čini sinonimom za kvalitetu te vodećom prehrambenom industrijom. Osim te za nas i naše potrošače ključne potvrde kvalitete, to dokazuju i dodatni certifikati iz područja sigurnosti i zdravstvene ispravnosti hrane - istaknuo je predsjednik uprave Koke Stjepan Sabljak.

Uz certifikate "Proizvedeno bez uporabe antibiotika" te Meso hrvatskih farmi, Koka, podsjetimo, odnedavno ima i cetrifikat Dokazana kvaliteta, te vlastiti znak "5 HR" koji dokazuje da se svih pet faza integrirane peradarske proizvodnje provodi u Hrvatskoj. Od 2021. tvrtka je i nositelj žiga za nacionalni projekt Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo "Živjeti zdravo" kojim se potrošači informiraju o tome da proizvodi Koke imaju nutritivni sastav preporučljiv za pravilnu prehranu.

VIDEO Smije li se piletina više puta podgrijavati? Provjerite što kažu stručnjaci!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije