Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suočavanje s prošlošću ili revizionizam
Povratak na članak

Kodeks pomirenja: možemo li biti antifašisti kad se negira fašizam, a antikomunisti kad se niječu komunistički zločini?

Jedno zlo nikad ne može opravdati drugo niti ga objasniti do kraja. Postoje sličnosti, ali i razlike. Zlo (čin) je jednostavno zlo(čin)

Komentari 84

OL
olrajt
17:49 04.02.2017.

Pa gdje samo vidite ustaše...pa riješili smo njih !Problem su komunisti koje nismo riješili!

VL
GO
GodfridBujonski
17:46 04.02.2017.

Fašizam je mrtav a antifašizam je uHrvatskoj samo krinka za ove naše ortodoksne komuniste! Pro domo!

VL
Avatar juricamesko
juricamesko
18:05 04.02.2017.

utvrditi povijesnu istinu nije revizionizam već naprosto istina ma koliko ona za nekoga bila bolna.to što će se neki mjehuri od sapunice rasprsnuti ideološki ostrašćenim povjesničarima i štovateljima lika i djela Josipa Broza Tita manje je bitno od istine.neka budući naraštaji u školama ne budu zatrovani lažima već nek njihovo školovanje počiva na istini i jedino tako može će doći do istinske pomirbe.

VL
ER
EroK
18:55 04.02.2017.

Izgleda, antifashisti bi trebali biti zahvalni ustashama, jer su jos uvijek i u zidovskim ukradenim stanovima i kucama! Trebaju se otvoriti sve arhive, jer nema istinske pomirbe bez istine!

VL
AM
AMD------------------------
17:53 04.02.2017.

ma vrtite se vi koliko god hocete, samo istina oslobadja od fasizma i takozvanog komunizma,komtamirate nas sa vasom ideologijom na lazi formiranoj.

VL
AM
AMD------------------------
17:56 04.02.2017.

jakovina,markovina ,sto je ? sto i kod koga ste studirali ? vrtite se ,vase je prohujalo !

VL
SK
Skorpion
18:32 04.02.2017.

Koliko ima komunisticke gamadi u HR? "strasno."Misevi iz rupa izasli.

VL
TU
tuznapuma
17:48 04.02.2017.

Kodeks pomirenja: možemo li biti antifašisti kad se negira fašizam, a antikomunisti kad se niječu komunistički zločini? Vrhunski naslov... ali ima kvaka. Ustaški zločini su osuđeni ali komunistički nisu... u tome je srž.

VL
Avatar juricamesko
juricamesko
19:03 04.02.2017.

nije tragedija što naši antifašisti i njihovi trabanti poput Jakovine,Klasića ili Markovine brane partizansku borbu protiv fašizmai njihovih inačica ,tragedija je što su slijepi kod zdravih očiju i što brane neobranjivo a to su partizanski zločini u 45 godini te 45 godina komunističke diktature koje se niti Staljin ne bi posramio.

VL
DK
domagoj.kalnicki
18:48 04.02.2017.

Malaispavka, Trudiš se ooavdati geocid nad Hrvaima i namjerno preskačeš Domovinski rat Pa ako su komunistio sve riješili 1945 pa kog vraga smo se mi onda u Domovinskom ratu borili na život i smrt. Pa politički ciljevi svih pokušaja Hrvataata za stvaranjem vlastite Države imali su uvijek cilj a samo su se vanjske okolnosti mjenjale. Zrinski i Frnkopan s pokušali pomoć potraž iiti od Sultana pa nije uspjelo. Pavelić je išao pomoć potražiti od njemačke panije uspjelo. a skraim. Nebi niti jednu riječ rekao protiv partizanskog genocida nad Hrvaskm vojskom je isti rezulira promjom vlasti u NDH odnosno frmiranjem samostalne države Hrvastke načelu sa komunistima, ili staljinistima , ili socijalistima ali ne i pripajanjem VELIKOJ SRBIJI ćime je uništenje ustaša de facto završilo. Fašistička Njemačka je bez sumnje najveći krivac za sve što se dogodilo tada u Euriopi pa nikom nije na pamet pao ukidanje Njemačke ržave nego su sao mjenjali vlast. Hrvati su 45 kažnjeni radi stvaranja vlastite držav ne radi ubijanja jer to uopće još nismo prebrojili i to stalno komunisti izbjegavaju jer znamo kakav će biti rezultat. Poštovani, Pa ne postroji stvarni problem nego se sa namjerom izbjegavanja sučeljavanja sa prošlošću izmišljaju problemi kao u ovom članku. Važno je napomenuti da se problem Hrvatske u 2. sv. ratu bitno razlikuje od svih drugih okupiranih dražava. U Hrvatskoj se nije rješavalo pitanje je li će na vlasti biti fašisti, kvislinzi ili antifašisti. U Hrvatskoj se rješavalo pitanje svih pitanja za Hrvatski narod a to je stvaranje samostalne nacionalne država i prava Hrvat kao i svih drugi povijesnik naroda na stvaranje vlastite države. Taj problem je u zadnjih 900 godina rješavan neuspješno mnogo puta od Urote Zrinsko,-Frankopanse, Rakovečke bune, Države Slovenaca, Hrvata i Srba, do Banovine Hrvatske , NDH, Maspoka i to NEUSPJEŠNO i končano u Domovinskom ratu 1991.95 USPJEŠNO. dAKLE ndh JE BIO JEDAN U NIZU NEUSPJEŠNIH POKUŠAJA OSTVARIVANJAPOVIJESNOG PRAVA hVATA NA VLASTITU DRŽAVU GDJE JE DOŠLO DO NESRETNE VREMENSKE KOINCIDENCIJE SA 2- SVJETSKIM REATOM I OKUPACIJOM CIJELE eUROOPE ODSTRANE FAŠIZMA

VL
AB
abendblatt
18:20 04.02.2017.

Moramo se suociti sa ISTINOM koju su nam komunisti skrivali lazima da bi prikrili zlocine i zlocince iz svojih redova, bez istine, nema suzivota i prave buducnosti.

VL
JM
Jean-Michel_Nicolier
18:19 04.02.2017.

Mirko Galić se pravi blesav kao i svi komunisti. Dodatnih 6 plakat za izložbu o Anni Frank je napravila organizacija koja na svojim stranicama slavi Tita i Jugoslaviju. Dosta je bilo povijesti koju su napisali isti oni koji su napravili pa pod prijetnjom smrću sakrivali zločine na Bleiburgu, u Maceljskoj šumi, Hudoj jami itd. Mi Hrvati tek trebamo napisati svoju povijest.

VL
BK
B Kosa
18:57 04.02.2017.

za vrijeme NDH izdata je bjela knjiga o komunistickim zlocinima, protiv hrvatskog naroda i drzave. Bili su zabiljezeni mnogi zlocini od narodno oslobodilacke vojske, ubijani su svecenici, drzavni namjestenici, redarstvenici, minirani su vlakovi di ni jedan vojnik nije bio, unistavanaa je sva postojeca infrastruktura, izvodene su teroristicke akcije i razne sabotaze

VL
Avatar juricamesko
juricamesko
17:57 04.02.2017.

fašizam smo odavno svi osudili i nitko normalan neće negirati fašizam ili kod nas ustaštvo ali neće biti mira dokle god ne osudimo komunizam kao zlo poput fašizma niti će biti mira dokle god postoje oni koji pod krinkom lažnog antifašizma brane komunizam pa i inačicu jugoslavenskog komunizma.osuditi i jedno i drugo te ukloniti bilo kakve tragove jednog i drugog sa ovih naših prostora.

VL
BA
bakulušić
18:27 04.02.2017.

U Hrvatskoj je bilo fašizma u Istri i Dalmaciji, dakle u područjima koje je okupirala Italija i taj fašizam svatko normalan osuđuje. U Hrvatskoj je bilo, i još uvijek ima, komunističke ideologije najrigidnijeg oblika koja još nije osuđena jer su groljivi pripadnici tog zla još uvijek na vlasti, pri vlasti, u medijima, nevladinim udrugama, muzejima, vrtićima, školama, kazalištima...zapravo na svim važnim mjestima. I, naravno, nitko neće protiv sebe! Rađe će galamiti da iza svakog grma vide ustašu i o ustašama pričati priče. I osuđivati sve one koji ne sudjeluju u hajkama na ustaše. Upravo to rade i na to troše i vrijeme i novac iz proračuna.

VL
DE
debelisef
19:41 04.02.2017.

teza je krivo postavljena i navodi na debelu neistinu. Fasizam ne negira nitko, osim par zadrtih. Z druge strane, cijela lijeva linija prikriva i negira komunisticke zlocine. Problem je u tome kaj se postavlja pitanje masovnosti zlocina, a kvaziljevicari se toga opravdano boje. Ustase mogu biti fasisti sto put, ali sve statistike pokazuju da je Titova vojska i vlast pobila vise ljudi. Ustase su haracile 4 godine, a "antifasisti" 44...pametnom dosta

VL
Avatar gasparini.arte
gasparini.arte
18:52 04.02.2017.

Komentar interesantnog naslova. Komunist moze biti anti fasist koliko i fasist moze biti anti komunist znaci nikako. Zasto. Zato sto jedan i drugi pakleni naum imaju iste korjene i komunizam je odavna prepoznat kao lijevi ili crveni fasizam. Antifasizam je tekovina humanisticke Europe i borba protiv svih izama i kojoj ne mogu ucestovati ni lijevi ni desni ;isti: vec eventualno biti prirepak da bi pokusali biti manje zlocinci u vlastitim ocima jer inace zasto su se borili.

VL
Avatar gasparini.arte
gasparini.arte
19:31 04.02.2017.

Mi pravi europski antifasisti ne nijecemo fasisticke zlocine cak inzistiramo na njihovom otkrivanju do najsitnijih pojedinosti da bi doslo do pomirbe jer su osudjeni do sada samo desni fasisti a lijevi ili crveni fasisti jos izbjegavaju osudi preko instaliranih struktura i jos sebe guraju u taj humani antitotalitarni korpus.

VL
DU
Deleted user
20:07 04.02.2017.

Istina je najveci neprijatelj titinih partizana, a ona je tu.

VL
DU
Deleted user
19:56 04.02.2017.

Da postavim pitanje kad je to tema možemo li pričati o antifašizmu a služiti kuriru

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.