Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČILI JE RIBARI

Kod Žirja potonula jedrilica: Ne zna se vlasnik, riječ je o namjernom potapanju?

Pomorska policija
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Autori: Frane Šarić, Hina
30.05.2018.
u 12:00

Neslužbeno doznajemo kako je jedrilica crvene boje potopljena s namjerom te da nije riječ o nesreći ili slučajnosti.

Potonulu jedrilicu crvene boje i zasad nepoznatog vlasnika uočili su ribari u utorak dvije nautičke milje južno od uvale Stupica na otoku Žirje te slučaj prijavili Policijskoj upravi šibensko-kninskoj, a pomorska policija i Lučka kapetanija utvrđuju vlasništvo i okolnosti potapanja.

"Ne zna se tko je vlasnik jedrilice koja je potonula, nitko nije prijavio nestanak, odnosno krađu takve jedrilice, tako da nemamo tu informaciju. Zagađenje mora nije uočeno, a pomorska policija s Lučkom kapetanijom provodi aktivnosti oko utvrđivanja vlasništva i okolnosti potapanja", rekla je u srijedu glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor.

Neslužbeno doznajemo kako je jedrilica crvene boje potopljena s namjerom te da nije riječ o nesreći ili slučajnosti. 

- Nitko nam nije prijavio da mu je potonula jedrilica niti da se nešto dogodilo s posadom. Jedrilica je na dubini od oko 150 metara pa nismo mogli vidjeti ni koje je nacionalne zastave. Slučaj i dalje istražujemo, rekla je Kosor.

Kako su izvijestili iz Županijskog centra 112 koji je prijavu o potopljenoj jedrilici s ribarskog broda zaprimio u utorak u 9,52 sati, na površini je bio samo krmeni dio jedrilice, a procijenjena dužina jedrilice je 12 do 15 metara. Na dozivanje se nitko nije odazvao te su ribari pretpostavili da je napuštena.

Dolaskom plovila pomorske policije na lokaciju nisu se mogli utvrditi podrobniji podaci, to jest ime i nacionalne oznake, jer je jedrilica u 10,20 sati u potpunosti potonula na području gdje je dubina mora oko 170 metara.

Pomorska policija
1/4

Komentara 3

MA
max
10:33 30.05.2018.

Neka pitaju u osiguranje, oni vec znaju.

DU
Deleted user
12:03 30.05.2018.

ovo kao da je pisalo osiguravajuće društvo tako da izbjegne plaćanje odštete, ljudi jedva spasili živu glavu a oni ovako, ako ne vjerujete kako je došlo do prodora vode zaronite na 170 m

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
12:34 30.05.2018.

možda je netko poginul?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije