Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gomila oružja

Kod Siščanina pronašli pravi arsenal: Skrivao bombe, eksploziv, granatu...

ručna bomba
Foto: Borna Filić/PIXSELL
23.12.2014.
u 11:58

Sva pronađena ubojita sredstva su oduzeta, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je kazneno prijavljen zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih sredstava

Pretragom dvije kuće na sisačkoj adresi, koje je koristio Siščanin (34), službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke pronašli su zavidni arsenal oružja i ubojitih sredstava.

Pronađeno je šest ručnih bombi, 6055 komada ratnog streljiva, jedna poluautomatska puška, dvije automatske puške, jedna lovačka puška, tri lovačka karabina, jedna malokalibarska puška s optičkim ciljnikom i prigušivačem, 11 spremnika za automatsku pušku, dva pištolja, četiri elektrodetonatorske kapisle, dva upaljača za ručnu bombu, 1,4 kg vojnog eksploziva trotila, jedna granata 20 mm, jedna ručno izrađena kubura, 263 patrone, sedam cijevi raznih kalibara te brojni dijelovi pušaka. Dio oružja je dorađen ili ručno izrađen.

Sva pronađena ubojita sredstva su oduzeta, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je kazneno prijavljen zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih sredstava. Priveden je Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku, a nakon ispitivanja, sudac istrage mu je odredio 30 dana istražnog zatvora.

– Uhićena osoba nam je već poznata po sličnim kaznenim djelima s elementima nasilja. U proteklih 12 godina je policija je obavila pretrage u više objekata koji je osumnjičeni koristio jer je mijenjao mjesta boravka. Iako je protiv njega podneseno već 11 kaznenih prijava, za svake bi pretrage pronašli još više ubojitih sredstava – rekao je Miroslav Tonec, pomoćnik načelnika za poslove kriminalističke policije Policijske postaje u Sisku.

>>Nabavljali oružje pa ga krijumčarili i mijenjali za kokain u Nizozemskoj

>>Ušli u nezaključan stan pa pokušali opljačkati stanare uz prijetnju oružjem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije