Naslovnica Vijesti Hrvatska

VIDEO Kod Pelješca se zapalila luksuzna jahta! Spašeno je 13 ljudi

Cijelo je nadgrađe izgorjelo, vatra je trenutačno na razini gornje palube, a pokušavaju je gasiti pjenom.
10. rujna 2018. u 17:07 17 komentara 10499 prikaza
Gori jahta kod Pelješca
Foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture
Pogledajte galeriju 1/35

Na 40-metarskoj jahti ''Kanga'', usidrenoj između otočića Olipa i Malog Vratnika na jugoistočnoj strani Pelješca, u petak ujutro buknuo je požar. Svih trinaest osoba neozlijeđeno je uspješno evakuirano s plovila, a gašenje požara je u tijeku, objavilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Pomorska policija Kod otoka Ugljana Osam članova posade spašeno sa ribarice: 'Buktinja je bila ogromna'

Lučki kapetan Lučke kapetanije Dubrovnik Mato Kekez potvrdio je kako je brod Lučke kapetanije “Danče” na intervenciju prevezao pet članova Javne vatrogasne postrojbe Dubrovačko primorje.
“Za slučaj ikakvih izljeva na moru, uputili smo agenta da angažira ekobrod CIAN”, izjavio je Kekez.

Devet putnika i četiri člana posade brodskim su tenderom napustili područje havarije prema obali, gdje su ih prihvatile nadležne službe. Prema izjavi zapovjednika jahte, u brodskim spremnicima preostalo je oko 40 tona dizela, zbog čega je morska površina osigurana za slučaj onečišćenja, odnosno eventualnog istjecanja pogonskog goriva.

Opsežna spasilačka i vatrogasna akcija na moru u dubrovačkom akvatoriju pokrenuta je u petak ujutro u 8.22 sati nakon poziva u pogibelji zapovjednika motorne jahte “Kanga”, koja plovi pod malteškom zastavom.

Video: Gori jahta kod Pelješca

[video: 26602 / ]

“Nadležne službe koordinirano nadziru područje pomorske nesreće koje je pravodobno osigurano radi gašenja požara i preveniranja, odnosno, suzbijanja eventualnog onečišćenja mora i morskog okoliša. Trenutačno su sve aktivnosti usmjerene u cilju gašenja požara i pokušaja sprečavanja potonuća motorne jahte zbog požarnih oštećenja, dok će se uzroci ove pomorske nesreće utvrditi u sklopu očevida koji će provesti Lučka kapetanija Dubrovnik”, stoji u priopćenju Ministarstva.

Sve aktivnosti koordinira Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) u suradnji s Lučkom kapetanijom Dubrovnik. Putem sustava obalnih radiopostaja odaslana je obavijest o događaju svim sudionicima u pomorskom prometu u području pomorske nesreće, o kojoj je izviještena i Pomorska policija Dubrovnik.

 

Gori jahta kod Pelješca
1 / 35
Gori jahta kod Pelješca
OSVOJITE MAKEOVER
Žudite za promjenom? Prijavite se na naš makeover i osvojite CCC cipele i torbicu

A1 izdvaja za Vas

 • lojtra1:

  Izgleda da su vezovi zaista toliko poskupili da se bolje isplati na kraju sezone zapaliti jahtu nego plaćati vez do sljedeće sezone. Posebno ako je tu još i osiguranje uključeno.

 • Avatar stinkyink
  stinkyink:

  Kod Pelješca se zapalila luksuzna jahta…..stvarno LUKSUZNA jahta.....zar ima i ne lukzusnih jahti.

 • rightside:

  tesko je to,,bas muka,, ma razmisljam, da se kojim slucajem meni tako zapalila, sta da radim,,? treba drugu ici kupit a vani kisa lije ko iz kabla,,)))