Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Provjerite situaciju

Zastoji i kolone na cestama: Na A1 lančani sudar, kod Lučkog gorio automobil

Lučko kolona
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/9
08.07.2017.
u 14:31

Promet je vrlo gust na cestama u smjeru mora, osobito na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva, pa se vozačima savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila

Kako je i HAK najavio, počeo je još jedan udaran vikend na hrvatskim cestama. Brojne nesreće i nezgode na cestama usporavaju promet i stvaraju se kolone. Tijekom dana očekuju se cjelodnevne gužve na svim važnijim cestovnim pravcima. I u nedjelju će također biti gust promet, uglavnom u smjeru unutrašnjosti i zapadnoeuropskih država.

Promet je vrlo gust na cestama u smjeru mora, cestama u priobalju, pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom te u trajektnim lukama i pristaništima. Duž Jadranske magistrale (DC8) na prilazima pojedinim turističkim središtima vozi se u koloni uz zastoje, priopćili su iz HAK-a.

Zbog prometne nesreće na autocesti A4 Goričan-Zagreb u zoni radova između čvorova Ivanja Reka i Kraljevečki Novaki vozi se usporeno. Danas se u prijepodnevnim satima, na autocesti A1, oko 500 m nakon naplate Lučko u smjeru Karlovca vozilo otežano zbog zapaljenog vozila i dima.

Kolone i zastoji:

AUTOCESTA A1 ZAGREB-SPLIT-PLOČE

zbog lančanog sudara na 11. km u smjeru Zagreba kolona vozila je oko 5 km;

na izlasku pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 4 km, na ulasku nema dužih čekanja.

AUTOCESTA A4 GORIČAN-ZAGREB

zbog prometne nesreće na autocesti A4 Goričan-Zagreb u zoni radova čvora Kraljevečki Novaki u smjeru Varaždina kolona je oko 1 km.

ISTARSKI IPSILON

zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, kolona koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon duga je 5 km;

AUTOCESTA A7 GP RUPA-DIRAČJE I OREHOVICA-ŠMRIKA

između čvorova Sveti Kuzam-Šmrika u smjeru Krka vozi se u koloni uz povremene zastoje.

na izlaznom kraku čvora Matulji u smjeru Istre/Opatije kolona je duga oko 500 m;

MOST KRK

povremeni su zastoji u oba smjera.

- Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika te košnje, pa vozače molimo za strpljenje i upozoravamo ih da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i ograničenja brzine - također upozoravaju iz HAK-a.

Lučko kolona
1/27
Ključne riječi

Komentara 9

BL
Blomberg
14:17 08.07.2017.

Da smo uveli vinjete guzvih nebi ni na pola bilo toliko, ali mi smo iznimka jadno je sve to i mi u Schengen da puknes od smjeha.

DH
dalibor.hren
15:46 08.07.2017.

Poskupljenjem cestarine uvjeti se nisu promijenili. Valjda će odgovorni skužiti da su jedino rješenje vinjete!? Sad nam sigurno nisu krivi Slovenci na graničnim prijelazima!!!

DU
Deleted user
11:49 08.07.2017.

Covjeku se uvijek zuri, srecom putujem u cetvrtak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije