Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posljedice suša

Kod Dunava "izronili" ostaci broda potopljenog 1991. godine

Foto: Marinko Rajić
1/4
19.08.2022.
u 13:26

Ribari na Dunavu su nam javili kako su se i kod Opatovca, nizvodno od Vukovara, također u koritu Dunava, pokazali ostaci nekada potopljenog broda.

Vodostaj Dunava trenutno je -32 centimetara, što je dovelo do povlačenja Dunava u svoje korito i pojave brojnih pješčanih sprudova. Nizak vodostaj iz dana u dan donosi neka nova otkrića u koritu rijeke, a jedno od takvih otkrića su i ostaci potopljenog broda kod Vukovara, na 1331,4 kilometara od ušća, nasuprot klaonice uz Veliku adu.

-Brod je dugačak oko 60 metara i njegova olupina se nalazi izvan plovnog puta, na nekih 30 metara od srbijanske obale. Kao takva ne ugrožava plovidbu ali ugrožava one koji ne poznaju dobro Dunav i vozaju se čamcima po Dunavu. Naletom na njega netko bi mogao stradati, a nepoznato je i imali li nešto u unutrašnjosti broda. Prije nekoliko dana umalo je jedan čamac naletio na te ostatke – kaže Vukovarac Marinko Rajić koji nam je proslijedio fotografije broda.

Dodaje kako bi bilo dobro da se olupina na neki način izvuče i skloni iz vode kako ne bi došlo do nekih nesretnih slučajeva kada voda malo naraste i prikrije ostatke potopljenog broda.  

Poznavatelji Dunava tvrde kako se radi o brodu teglenici koji je potopljen 1991. godine tijekom Domovinskog rata. Kažu nam kako su se iza njega skrivali neprijateljski vojnici te gađali Vukovar prije nego što je pogođen i potopljen. Brod nije prevrnut, nego uspravno stoji kao da je nasukan.

Ribari na Dunavu su nam javili kako su se i kod Opatovca, nizvodno od Vukovara, također u koritu Dunava, pokazali ostaci nekada potopljenog broda. Za sada se ne zna kada je taj brod potopljen i tko ga je potopio.

VIDEO: Koji stranci najviše žele doći u EU? Zbog posla, najviše stranaca primila Poljska

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije