Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLOVENIJA

Kod Brežica priveden 22-godišnjak koji je prevozio 13 Iračana

Slovenska policija autobusima odvozi izbjeglice prema Austrijskoj granici iz izbjeglickog kampa u Brezicama
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/3
24.01.2020.
u 15:58

Udruge od vlade traže da se više angažira na pomoći migrantima i izbjeglicama i primi oko tisuću migranata iz prenapučenih kampova u BiH

Slovenski policajci su u četvrtak navečer, 23. siječnja blizu Brežica priveli 22-godišnjaka koji je u svom automobilu prevozio 13 državljana Iraka, objavila je u petak lokalna policija.

Kako prenose mediji, utvrđeno je da je riječ o slovenskom državljaninu protiv kojega je pokrenut kazneni postupak, dok je postupak s ilegalnim migrantima još u tijeku.

Prema informaciji slovenskog ministarstva unutarnjih poslova, Slovenija je lani u Hrvatsku vratila oko 16.000 migranata koji su u  Sloveniju ilegalno ušli iz Hrvatske.

Slovenske nevladine organizacije u petak su ponovile sumnje kako migrantima koji ilegalno uđu u državu policija ne omogućava da predaju zahtjeve za azil, nego ih prisilno vraća u Hrvatsku.

Kako prenose slovenski mediji, nevladine udruge policiju i ministarstvo unutarnjih poslova optužuju da tako doprinose velikoj humanitarnoj krizi, koja nastaje u izbjegličkim kampovima u BiH, kamo migrante, nakon primanja iz  Slovenije, vraća hrvatska policija.

Udruge od vlade traže da se više angažira na pomoći migrantima i izbjeglicama i primi oko tisuću migranata iz prenapučenih kampova u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije