Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ni koronavirus ih ne može zaustaviti

Knjižara zatvorena, a banka traži sto kuna za – nedovoljnu uporabu POS uređaja?!

Šibenik: Konzum na ulazu u svoje trgovine plakatima upozorava kupce da se pridržavaju zaštitnih mjera
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/7
27.03.2020.
u 13:59

Meni su skinuli tih 100 kuna, rekli su da je to za veljaču i kažu da nazovem sredinom travnja. Kao, puno direktora banke izjavilo je da to treba obustaviti, ali još nema odluke, podijelila je iskustvo s istom bankom članica Facebook grupe "Inicijativa – Glas poduzetnika”

Vlasnik jedne male knjižare u Šibeniku, koja, naravno, ne radi zbog koronavirusa, jutros je dobio račun od sto kuna penalizacije kao "naknadu za nedovoljnu uporabu POS uređaja".

I to za tekući mjesec dok je ista ta knjižara bez kupaca, odnosno, da ponovimo, zatvorena. Za račun isporučen kao da nema pandemije koja je blokirala svijet, kao da nije zatvoreno sve što nije nužno za život i kao da je za izostanak potrošnje građana glavom i bradom kriv vlasnik knjižare.

Postupak banke koja je poslala račun šokiranom knjižaru izazvao je u jednoj od posljednjih dana najaktivnijih Facebook grupa Inicijativa "Glas poduzetnika”, buru negodovanja.

''Sramota!'', ''Lihvari'', ''Nemaju zakonsku osnovu za naplatu takve naknade!'', ''Strašno'', ''Ovo je dno dna'', ''Vjerojatno idu s tom naplatom, pa ako prođe, prođe'', ''Koja nebuloza'', samo su neki od komentara na slučaj šibenske knjižare. Na post o penalizaciji vlasnika šibenske knjižare u samo sat vremena reagiralo je više od 550 ljudi, a komentiralo ga je njih stotinjak. 

Neki od poduzetnika-članova iste Facebook grupe pokušali su vlasnika knjižare utješiti time što neke banke nedovoljnu uporabu POS uređaja naplaćuju i bitno više, a jedna članica podijelila je svoje ''friško'' iskustvo s istom bankom: "Upravo sam s njima razgovarala. Meni su skinuli tih 100 kuna, rekli su da je to bilo za veljaču. Ja sam htjela otkazati upravo zbog zabrane rada. Kažu da nazovem sredinom travnja da  će biti pametniji i da će znati sve o tome. Kao, puno direktora banke izjavilo da to treba obustaviti, ali još nema odluke,a bez toga ništa."

Ključne riječi

Komentara 5

ON
Onajkojijest
14:50 27.03.2020.

Izmišljena priča i laž poput mnogih koje ovih dana plivaju kao drek, a sve u cilju zbunjivanjanaroda i unošenja nemira u ionako složenu situaciju. Paušalno piskaranje radi honorara je kažnjivo, zato nema niti jednog detalja o tome čiji POS uređaj, koja je kuća u pitanju, koja knjižara i puno toga. Ako neki misle da će se riješiti dugova preko krize, ne će!

Avatar Forest Trump
Forest Trump
15:49 27.03.2020.

Ako tražite nekog mekog srca ne tražite ga u banci !

Avatar Warded
Warded
14:44 27.03.2020.

Ukinuti i naknade za dizanje gotovine na bankomatima "druge banke", jer ako je zabranjeno kretanje i ljude se savjetuje da se ne kreću puno, onda ih ne tjerajte da hodaju što dalje do svog bankomata. OTP je ukinuo tu naknadu, a druge banke?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije