Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog nedostatka kvor

Klubovi su neodgovorni i s njima će se grad dobro znati obračunati

Slaven Belupo trening (1)
Marijan Sušenj/Pixsell
07.05.2012.
u 09:00

Nije u redu da klubovi znaju doći po novac, ali ne i na skupštinu - ljuta je gradska čelnica Vesna Želježnjak

Trebala je to biti uobičajena godišnja skupština Zajednice športskih udruga grada Koprivnice, no od 92 delegata u srijedu se pojavilo samo njih 36. Kvoruma dakle nije bilo, a to je posebno naljutilo gradsku čelnicu, ujedno i predsjednicu NK Koprivnice.

Dolje i do 30 posto

– Nije u redu da klubovi po novac znaju doći, a jednom godišnje im se problem pojaviti na skupštini. Ako se danas (Gradska vijećnica u 19 sati, op.a.) skupština ne održi, klubove koji se ne odazovu kaznit ćemo s 20 do 30 posto sredstava - izjavila je Vesna Želježnjak.

Velika koprivnička sportska obitelj danas broj 85 klubova, a Grad preko Zajednice za njihov rad osigurava 6,15 milijuna kuna. Zanimljivo, među 50-ak koprivničkih klubova koji nikoga nisu poslali na skupštinu bio je i NK Slaven Belupo, što posebno čudi jer Grad za njihovu školu nogometa izdvaja nešto više od 460.000 kuna. Jasmina Stričević, predsjednica Zajednice, kaže kako pravila vrijede za sve isto pa tako i za njih, iako su u Slavenu pokušali opravdati svoj nedolazak.

Stroža kontrola rada

– Ozbiljno razmišljamo o sankcijama. Izuzetno je nekorektno da se tako nešto dogodilo, tim više jer se Grad trudi da izdvojiti tolike iznose za sport i uvijek je na usluzi klubovima. Baš sam razočarana - kazala je J. Stričević i istaknula kako klubovi moraju shvatiti da osim prava, imaju i obveze.

– Godišnji izvještaj o poslovanju i dolazak na skupštinu mislim da ne zahtijeva ničiji veliki angažman - kaže. Na današnjoj skupštini, ako je bude, iz registra će biti izbrisano šest klubova zbog neaktivnosti, a s obzirom na ljutnju čelnica za očekivati je da će se postrožiti i kontrola rada klubova.

 

Ključne riječi

Komentara 1

GL
glaskc
13:56 07.05.2012.

Sramotna je retorika nametnute gradonačelnice Želježnjak koja bi otimala dodjeljena sredstva klubovima. Sredstva su dodjeljena po strogim kriterijima, a jeda od osnovnih je broj uključene djece i mladih u klubove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije