Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović:

I dalje ću poduzimati sve kako bismo riješili problem zagađenja zraka u Brodu

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/6
09.10.2018.
u 12:47

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović premjestila je svoj ured u Brodsko-posavsku županiju i Slavonski Brod

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ponovno je preselila svoj ured iz Zagreba. Danas i sutra bit će u Brodsko-posavskoj županiji, a u četvrtak i petak u Virovitičko-podravskoj. Posjet Slavonskom Brodu započela je polaganjem vijenaca kod Spomen obilježja djeci poginuloj u Domovinskom ratu "Prekinuto djetinjstvo",nakon čega će održati radne sastanke s čelnicima Brodsko-posavske županije i Grada Slavonskog Broda.

U svom govoru predsjednica je istaknula kako treba poticati proizvodne investicije i preokrenuti demografske trendove, a poreznom reformom omogućiti manje troškove investiranja i veće plaće.

- Mnogo stvari s pravom očekujem od mjera u sklopu projekta za Slavoniju, Baranju i Srijem. Posebice kada je riječ o otvaranju prostora novim proizvodnim i drugim razvojnim investicijama s krajnjim ciljem pune zaposlenosti te rasta plaća, prihoda i životnog standarda. To je od ključne važnosti kako bismo zadržali mlade i očuvali ljudske resurse za budući razvoj - kazala je predsjednica.

Ona se posebno osvrnula na problem onečišćenja zraka koji u Slavonskom Brodu traje već deset godina zbog rada ruske Rafinerije nafte u susjednom Bosanskom Brodu. Podsjetila je kako je o tom problemu razgovarala i s ruskim predsjednikom Putinom te najavila sutrašnji radni sastanak na kojemu će okupiti sve ključne dionike te priče, uključujući i predstavnike ruske tvrtke Zarubežnjeft, koja je vlasnik Rafinerije.

- Pravo na čist zrak temeljno je ljudsko pravo. Stoga sam u okviru svojih ovlasti odlučno poduzela i dalje ću poduzimati sve kako bismo taj problem riješili što je moguće prije. Kao što vam je poznato, o njegovu rješavanju razgovarala sam i s predsjednikom Ruske Federacije, a prije nekoliko dana i s ministrom vanjskih poslova od kojega sam ponovno dobila uvjeravanja da je Ruska Federacija potpuno predana što bržem i cjelovitom rješenju toga problema. To je, nadam se, stav svih dionika u tom procesu - dodala je Kolinda Grabar-Kitarović.

Brodski gradonačelnik Mirko Duspara rekao je kako će u ova dva dana nastojati ukazati predsjednici na sve ono što koji muče grad Slavonski Brod. - Na Vama je da nam pomognete da izađemo iz problema koji nas muče - poručio je Duspara predsjednici.

Brodsko-posavski župan Danijel Marušić naglasio je kako je predsjedničin dolazak i izmještanje ureda potvrda svih njezinih nastojanja u borbi za boljitak stanovnika Brodsko-posavske županije i Republike Hrvatske. Predsjednica će u dva dana obići više gospodarskih tvrtki u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški, brojne civilne i braniteljske udruge, Strojarski fakultet, Srednju školu Matije Antuna Reljkovića, bolnicu u Novoj Gradiški, razgovarati s predstavnicima nacionalnih manjina i podržati projekt "Hrvatska čita".

Komentara 17

VA
vadis1
18:12 09.10.2018.

Gospdja predsjednica puno prica ali malo jaja nosi. Nazalost dio ljudi nasjeda na njene lijepe rijeci, ali, sve ostaje samo na rijecima.

AE
Aedes2017
13:21 09.10.2018.

A što si to,jadna bila,to dosad poduzela ?Jado parahdzenjarska !

BA
barbika1
14:55 09.10.2018.

Dobro Kolinda, a sta ces rijesit sa Hrvatima u BiH sto glasaju za tebe, jadna nebila, sto im kroje balije sudbinu, jesi li o tom razmisljala, ili ti je svejedno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije