Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smrtonosni trač

Klinci platiti 100 eura da im ubije prijateljicu zbog svađe na fejsu

\'A Facebook page is displayed on a computer screen in Brussels April 21, 2010. Over the past six years, social networking has been the Internet\'s stand-out phenomenon, linking up more than one billi
Reuters/Pixsell
22.08.2012.
u 09:30

Okidač za ubojstvo bio je navodni trač koji je djevojka proširila na internetu o seksualnim eskapadama svoje najbolje prijateljice Polly (16)

Na optuženičku klupu zbog teškog ubojstva sjelo je u ponedjeljak u Nizozemskoj troje tinejdžera. Slučaj je poznat kao "Facebook ubojstvo" jer je žrtva, 15- godišnja Joyce Winsie Hau, ubijena zbog svađe koja je krenula na toj popularnoj društvenoj mreži. Suđenje je otvoreno za javnost iako su okrivljenici maloljetnici. Javni pritisak golem je i otvorio je niz pitanja o negativnom utjecaju društvenih mreža i ponašanju mladih na internetu, piše Radio Netherlands.  

Optužnica troje tinejdžera u dobi od 14, 16 i 17 godina tereti da su ubojstvo pažljivo isplanirali i na kraju za njega platili. Svi pripadaju kineskoj zajednici koja živi u Nizozemskoj. 

Djevojka je ubijena u siječnju. Izbodena je na smrt u svome domu. Okidač za ubojstvo bio je navodni trač koji je djevojka proširila na internetu o seksualnim eskapadama svoje najbolje prijateljice Polly (16). Ovu je to toliko razljutilo da je, uz blagoslov svog dečka, odlučila da Joyce mora biti kažnjena za uvredu koju joj je nanijela. 

Da bi plan proveli u djelo, angažirali su 15-godišnjeg Jinhua. Njegov je zadatak bio ubiti djevojku i to za bijednih stotinjak eura, ili čak i manje. Dogovorili su se da će "plaćeni ubojica" ubuduće moći računati na to da će mu spletkaroši platiti piće svaki put kad izađu van. 

Nizozemsko tužiteljstvo tereti ih da su ubojstvo planirali tjednima, a dogovarali su se na fejsu i preko telefona. Mladića su informirali o tome gdje se žrtva nalazi i kamo se kreće te navodno vršili pritisak na njega da mora ubiti Joyce jer će inače i sam stradati. 

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
11:00 22.08.2012.

još malo, pa će se potegnuti pitanje odgovornosti društvenih mreža za događaje kojima su kumovali. ne vjerujem da je oštar pad cijena dionica fejsa samo takav hir na burzi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije