Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uz godišnjicu smrti tvorca hrvatske himne Antuna Mihanovića

Klanjčani obilježili Dan knjižnice

17.11.2008.
u 15:21

KLANJEC – Dan knjižnice i čitaonice Antuna Mihanovića svečano je obilježen u Klanjcu. Tom je prigodom predstavljena knjiga novela “Em smo Horvati” Božidara Brezinščaka Bagole. O knjizi govorili su mr. Božidar Petrač, urednik knjige koja je izašla u nakladi izdavačke kuće Alfa i književnik Vladimir Poljanec. Okupljenu publiku oduševila je novela Pismo-glava koju su ovom prilikom pročitale Viktorija Brezinščak i Snježana Ricijaš, a sam autor zahvalio je klanječkim ljubiteljima književnosti, koji nekoliko godina svojom nazočnošću podupiru rad Hrvatskozagorskoga književnog društva i brojne promocije različitih autora.

U lijepom broju okupili su se kako bi pobliže upoznali samog autora kroz pripovijesti, u kojima gotovo svatko može prepoznati i dio vlastita životnog iskustva. Književnu večer na najbolji je mogući način upotpunio i glazbeni nastup Ženskog vokalnog ansambla Sotelia iz Huma na Sutli, uz pratnju umjetničkog voditelja Siniše Miklaužića.

Svečanost upriličena u povodu godišnjice smrti Antuna Mihanovića, čije ime ponosno nosi klanječka Gradska knjižnica, bila je ujedno prilika i za zatvaranje ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige. Predstavljene su brojne radionice na kojima je gradska knjižnica u prošlih mjesec dana ugostila svoje najmlađe članove, polaznike Dječjeg vrtića Kesten, male škole te učenike prvog razreda.

Radovi nastali u veselim likovnim radionicama mogu se vidjeti na prigodnoj izložbi otvorenoj u petak, a najmlađi članovi knjižnice izveli su ovom prigodom i prigodni program, kojim su oduševili sve posjetitelje.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije