Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potop i tuča u Zagrebu

Pod vodom ulice i paviljon s pomoći za Slavoniju

Poplavljena Ulica Rudolfa Kolaka (Oporovečka)
Foto: Čitatelj Andro Milanović
1/26
26.05.2014.
u 11:57

Povremena kiša i pljuskovi s grmljavinom od jutra su na Jadranu i predjelima uz more, a do sredine dana kišit će i grmjeti u većini predjela

Nakon sunčanog vikenda ponedjeljak je donio kišno osvježenje. Prema prognozi DHMZ-a, očekuje nas promjenjivo i nestabilno vrijeme. Povremena kiša i pljuskovi s grmljavinom od jutra su na Jadranu i predjelima uz njega, a do sredine dana bit će ih u većini predjela. Vjetar će biti uglavnom slab, a na Jadranu ponegdje umjeren sjeverozapadni. Temperatura će biti između 22 i 27 stupnjeva.

Kiša i tuča u Zagrebu

Čitateljica iz Zagreba, koji je osim kiše pogodila i tuča, poslala nam je fotografije srušenog stabla na Sveticama. Primili smo i fotografije zagrebačke Grižanske ulice koja je pod vodom. – Evo kako izgleda Grižanska ulica nakon svakog jačeg pljuska ili nevremena... nadležni već dvadeset godina ne mogu riješiti problem kanalizacije. Voda je na pojedinim mjestima dublja od pola metra – javio nam je čitatelj Dražen.

Poplavljena je i Ulica Rudolfa Kolaka, pokraj Kliničke bolnice Dubrava, a čitatelji nam javljaju da je voda prodrla i u paviljon 34 na Zagrebačkom velesajmu, gdje se već danima prikuplja pomoć za poplavljena područja.

– Volonteri, kojih je danas na Velesajmu manje nego što ih je bilo prošli tjedan, odmah su reagirali i spašavali robu, no dio je uništen zbog prodiranja vode – javljaju čitatelji. – Mi smo poplavljeni. Voda ulazi sa svih strana uključujući i kroz krov koji prokišnjava. Žice od struje vise u vodi. Jako nas je malo, svi smo mokri do koljena. Mnogo je stvari uništeno. Spasili smo što smo mogli... Rekli su nam da ne smijemo ići u jedan dio paviljona jer postoji mogućnost od urušavanja kad se sruči jaka kiša – rekla nam je jedna od volonterki u Paviljonu 34.

Foto: Vecernji.hr

(Potopljeni paviljon Zagrebačkog velesajma gdje se prikupljala pomoć za ljude s poplavljenih područja)

Ako ste i vi snimili posljedice nevremena, šaljite nam fotografije i snimke na javi@vecernji.net.

Vrijeme sutra

Prema prognozi sutra nas očekuje promjenjivo sa sunčanim razdobljima, ali i dalje s povremenom kišom i pljuskovima s grmljavinom, osobito sredinom dana i poslijepodne. Jutarnja temperatura kretat će se od 10 do 15, na Jadranu od 15 do 20, a najviša dnevna uglavnom od 20 do 25 stupnjeva.

>> Vončinina zatvorena u oba smjera, puknuo asfalt

>> Nove poplave u BiH - dva naselja poplavljena za samo 15 minuta

Foto: Čitatelj Dražen Kušić

(Potopljena Grižanska ulica / Foto: Čitatelj Dražen Kušić)

Komentara 30

KR
kresobabi
12:21 26.05.2014.

Kao jučer u Skopju! Nešto čudno se događa s vremenom ovih dana na europskom jugo-istoku, nadam se da nas neće pogoditi potres. Neki su upozoravali, a neki ismijavali, vjerujem da mnogi znaju o čemu govorim.

Avatar kamenjar
kamenjar
12:31 26.05.2014.

automobili postanu amfibije

NA
narod1
12:20 26.05.2014.

To nije bila obična obična kiša nego pravi potpo sa tučom, neke ulice imaju i po pola metra vode koja je ušla u kuće i kafiće. U nekim ulicama voda je dopirala do farova automobila, ja sam to vidio. A A vi piššete o nekolicini koja se uhljebljuje u EU parlamentu umjesto da pišete o onome što treba narod znati. Jeste li politički bilten i informacijski servis naroda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije