Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dječak zbog petarde ostao bez četiri prsta

Kirurg: Toliko je ozljeda da bi bilo strašno da stalno izvještavamo koliko djece dolazi u ovo vrijeme

Zagreb: Doktori o dječaku kojem je šaku raznijela petarda
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/3
22.12.2022.
u 22:26

Zbog velikog broja ozljeda, Anko Antabak, specijalist dječje kirurgije KBC-a Zagreb, već neko vrijeme predlaže da se djeci pokazuju slike ozljeda koje su nastale zbog korištenja petardi

Anko Antabak, specijalist dječje kirurgije KBC-a Zagreb otkrio je u kakvom je stanju devetogodišnji dječak koji je zbog petarde ostao bez četiri prsta "Na sreću, dječak je dobro, ako se može reći da netko može biti dobro nakon tako teškog ozljeđivanja. On se nalazi na intenzivnom liječenju, što podrazumijeva i strujnu ventilaciju. Što se tiče kirurgije, s tim ćemo nastaviti u petak", rekao je Antabak.

Zbog blagdanskog vremena, istaknuo je kirurg za Dnevnik.hr, sve više djece dolazi s ozljedama koje uzrokuju petarde.

"Toliko je ozljeda da bi bilo strašno da stalno izvještavamo javnost koliko djece dolazi u ovo vrijeme. Uglavnom se radi o lakšim ozljedama i opeklinama, ali treba znati da su djeca zbog toga pod stresom. Nakon toga znaju ponovo tražiti da spavaju s mamom u krevetu i počnu mokriti u krevet", rekao je Antabak.

Zbog velikog broja ozljeda Antabak već neko vrijeme predlaže da se djeci pokazuju slike ozljeda koje su nastale zbog korištenja petardi. "Ja se ovime bavim već više desetljeća i s Ministarstvom unutarnjih poslova provodio sam različite akcije, koje su sigurno polučile uspjehom. Jedno od pitanja koje se postavlja je treba li se djeci pokazivati strašne fotografije ozljeda", rekao je.

Ključne riječi

Komentara 14

ZA
zagabria8
23:24 22.12.2022.

Meni je kao mladom eksplodirala velika petarda u ruci. imao sam veliku sreću da nisam ostao bez šake samo mi je ruka odrvenila. Također sam ostao nagluh. Omladino ne dirajte petarde čuvajte svoje zdravlje jer kada se loše dogodi nema više natrag i to traje cijeli život

DU
Deleted user
23:24 22.12.2022.

Izvjestavali ste o koroni, maltretirali nas svaki dan s 'brojkama', a sad je nebitno upozoravati i izvjestavati kad su djeca u pitanju???

MM
Marljivi mrav
05:01 23.12.2022.

Upravo suprotno! Možda bi trebali o tome pisati i slike objavljivati. Pomoglo bi sigurno! Samo bi mirnovec i slični patili, s obzirom da je vama bitniji jedan švercer od tisuće ozljeđene djece...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije