Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Izaberi pravu stvar'

VIDEO Policija objavila video o opasnostima pirotehnike: I izbornik Zlatko Dalić poslao poruku

Zlatko Dalić
Foto: MUP
1/3
22.12.2022.
u 17:41

Posljedice korištenja pirotehnike mogu biti ozbiljne i trajne, posebno kod djece, upozorava policija

Povodom operativne akcije 'Mir i dobro' koja je počela 12. prosinca 2022.  te završava 8. siječnja 2023. godine, zagrebačka policija održala je konferenciju za medije. Cilj akcije je senzibilizacija javnosti o pravilima uporabe pirotehničkih sredstava te smanjenje broja ozljeda uslijed nestručnog, neopreznog i nezakonitog rukovanja pirotehničkim sredstvima u blagdansko vrijeme.

Akciji 'Mir i dobro' pridružio se i hrvatski izbornik Zlatko Dalić koji je u videu MUP-a poslao poruku.  "Izaberi pravu stvar. Igraj na sigurno", kazao je Dalić u spotu i pritom u ruke uzeo loptu.

"Posljedice korištenja pirotehnike mogu biti ozbiljne i trajne, posebno kod djece. Najčešće su to ozlijede prstiju, šake, ruke, oka te nažalost u nekim slučajevima imaju za posljedicu trajni invaliditet", istaknuo je Zlatko Sekačić iz Regionalne protueksplozijske jedinice Zagreb.

Podsjetimo, devetogodišnji dječak teško je stradao u eksploziji petarde u Maksimiru. Ovaj slučaj koji je potresao hrvatsku javnost još jednom jasno upućuje koliko je pirotehnika opasna. Dječak više nije u životnoj opasnosti, no ostat će trajni invalid. "Ovo je prestrašno i preglupo što se događa, a ozljedama djece smo svjedoci svake godine u božićno vrijeme", rekao je pomoćnik ravnatelja KBC-a Zagreb Milivoj Novak na konferenciji za novinare- "Stradalo je dijete, ono je živo, no teško je ozlijeđeno i moglo je umrijeti. Ne zna se što je uzrokovalo eksploziju, policijska istraga je u tijeku", rekao je Novak te pozvao roditelje da paze što im djeca rade.


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije