Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema prekovremenih

Kirurg s Rebra otišao usred operacije jer mu je završila smjena!

operacija, bolnica, doktor
Foto: DPA/PIXSELL
1/2
22.01.2014.
u 15:11

Da stvar bude još gora, dodao je kako on nije jedini koji je pacijenta ostavio pod anestezijom u sali te da je u posljednja tri tjedna bilo barem nekoliko takvih slučajeva

Kirurg KBC-a Rebro otkrio je za 24sata da je ostavio pacijenta usred operacije i to zato što mu je završila smjena. Nije dovršio posao jer mu, kako je rekao, ne plaćaju prekovremene sate. – Počeo sam tešku operaciju abdomena u 15 sati i operirao sam do 20 sati. Operacija nije bila gotova, no moja je smjena završila. S obzirom na to da mi nitko, po novom, ne plaća rad nakon završetka smjene, napustio sam salu i posao predao kolegi koji je došao u iduću smjenu. Nakon tri sata operaciju je i dovršio – ispričao je kirurg s Rebra.

Da stvar bude još gora, dodao je kako on nije jedini koji je pacijenta ostavio pod anestezijom u sali te da je u posljednja tri tjedna bilo barem nekoliko takvih slučajeva. Jednim dijelom riječ je o revoltu prema Ministarstvu zdravlja. Većina medicinskih stručnjaka ostala je zgrožena na činjenicu da kirurzi napuštaju svoje pacijente usred operacije.

– Takav sustav rada je neodrživ jer liječnici ne popravljaju pacijente, oni nisu automehaničari da u svakom trenutku mogu prekinuti svoj rad – rekao je predsjednik Hrvatske liječničke komore prim. dr. Hrvoje Minigo i dodao da očekuje od Ministarstva da izda naputak bolničkim ravnateljima što činiti u slučajevima smjenskog rada kako više ne bi dolazilo do ovakvih apsurda.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

>> 'Ženama koje žive same ne bih dopustio umjetnu oplodnju'

Komentara 150

OS
osica
15:18 22.01.2014.

Isuse Kriste -ako je to ta reforma dajte nam svima anesteziju.

DU
Deleted user
15:22 22.01.2014.

Doktor je jako okrutan ,treba se žrtvovati za socijalistički poredak a on glumi nekog modernog Europljanina

DU
Deleted user
15:30 22.01.2014.

Obzirom na bijedne plaće kirurga preporučujem našoj pametnoj Vladi ako već želi uštede neka umjesto kirurga zaposli KV mesare-za puno manje para raditi će iste poslove-a kvaliteta posla ovoj Vladi ionako nije bitna, bitne su im uštede i rezovi na svima osim naravno na njima….

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije